Hlavní obsah

Třinečtí hokejisté považují konec ve čtvrtfinále za neúspěch

PARDUBICE

Hokejisté Třince ani po předsezonním posilování neprošli v extralize mezi nejlepší čtyři celky, mezi nimiž se představili naposledy v roce 2003. Od té doby se do vyřazovacích bojů dostali pokaždé s výjimkou roku 2005 a ve čtvrtfinále vypadli už popáté. Loni jim bylo konečnou zastávkou dokonce už předkolo. Oceláři sice vyhráli první utkání v Pardubicích, ale pak už se ani jednou neradovali.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zklamání třineckých hokejistů po vyřazení z play-off

Článek

Dva prohrané zápasy doma už jim daly na krk nůž vyřazení. Přesto se Slezané pokusili v Pardubicích ještě o obrat. "My jsme sem přijeli bránit a čekat na jejich chyby, zkusit z toho těžit, což se dneska vůbec nepovedlo. Ale dodržovali jsme plán suprově, první třetinu jsme bránili, k ničemu jsme je nepustili a tlačili jsme je, ale Hašek byl vynikající," řekl po utkání novinářům třinecký obránce Jan Platil.

Rozhodl ale úvod druhé třetiny, kdy Oceláři během šesti minut třikrát inkasovali. "Udělali jsme zbytečný dva fauly a pustili jsme je ke hře. Po našich chybách nám dali rychle tři góly a pak bylo strašně těžký to dotahovat, stálo to strašně moc sil," doplnil řízný bek. "Oni celkově sérii sehráli suprově takticky, my jsme si to prohráli už doma, tam jsme udělali strašně moc velký chyby a tady už by to byl zázrak. Zvrátit tři zápasy, to se málokdy povede."

Po potyčkách ve čtvrtém utkání v Třinci se dnes očekával Platilův pěstní souboj s kanadským útočníkem Adamem Pineaultem, ale na ten zřejmě i kvůli vyrovnaném průběhu utkání nedošlo. "Byli jsme s Adamem domluveni. Na rozbruslení jsem za ním jel a zeptal se ho, v jaký třetině chce jít, oba jsme se dohodli, že půjdeme ve třetí, tak dvě minuty před koncem, když povedou tak o dva góly. Bohužel, to skóre bylo 3:2 a nepustilo nás to. V takovým stavu se nemůžeš pouštět do rvaček. Kdyby dali na 4:2 a byla minuta do konce, možná bychom na to hopli," řekl Platil.

Nakonec si po sérii místo výměny názorů podali ruku. "Popřál jsem mu strašně moc štěstí v dalším kole, ať to zvládnou, když už nás porazili, tak ať to aspoň vyhrajou a budeme moct říct, že jsme prohráli se šampionem," doplnil Platil.

Přiznal, že v třinecké kabině panovalo obrovské zklamání. "Měli jsme v týmu hodně dobré hráče, čtvrtfinále je asi hodně velký neúspěch. Měli jsme super kluky a super mančaft, ale nedodržovali jsme vůbec taktiku, nehráli jsme vůbec zezadu, to v play off dělat nemůžeš, stojí to sérii. My jsme navíc urazili doma štěstí a dneska se to otočilo a netrefili jsme dvakrát prázdnou bránu a ještě dali dvě tyčky, to je strašný. Nedá se nic dělat," dodal Platil.

Třinec sice v závěru ještě sahal po vyrovnání a chtěl si vybojovat pokračování série, ale marně. "Navíc Hašek je vynikající gólman, na jeho věk, fakt klobouk dolů, jak podržel svůj tým. Bál jsem se, aby se nechytil, ze začátku série byl takovej nejistej, pak tou nulou u nás se chytil, a to je konec. Takovej vynikající gólman s takovejma zkušenostma..." dodal Platil.

Trenér Pavel Marek také těžko stravoval vyřazení. "Je to zklamání. Chtěli jsme dál a představovali jsme si, že máme šanci. Věděli jsme ale také, že jsou Pardubice neskutečně těžké mužstvo," podotkl Marek.

"Měli jsme do série dobrý vstup. Je velká škoda, že jsme nevyhráli i druhé utkání, kdy jsme šli do vedení. Pak tam byl sporný moment ve čtvrtém utkání, kdy byl podražen Láďa Kohn a z protiútoku jsme dostali gól. Nevím také, jakým dílem osudu jsme celou sérii nehráli ani jednu přesilovku pět na tři," dodal Marek.

Reklama

Související témata: