Hlavní obsah

Slavia veze ze Zlína místo postupu debakl, Sparta a Plzeň jsou krok od vyřazení

PRAHA

Hokejisté Vítkovic využili v pátém utkání čtvrtfinále play-off proti Spartě výhodu výhodu domácího ledu a po vítězství 2:0 je dělí jediný krok od semifinále. O senzaci se ve čtvrtek postarali hokejisté Liberce, kteří po dvou domácích výhrách pokračovali na vítězné vlně i v Plzni a po výhře 3:2 vedou stejným poměrem i v sérii. Postup do elitního kvarteta mohli již dnes vybojovat slávisté, ve Zlíně ale prohráli vysoko 3:8 a série pokračuje.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hráčů Zlína po sedmém gólu v síti Slavie v pátém utkání čtvrtfinále play-off.

Článek
Fotogalerie

Zlínští Berani dali hned ve druhé minutě utkání najevo, že nehodlají prodat kůži lacino. Střelou mezi betony gólmana Slipčenka otevřel skóre zápasu Rachůnek. Ještě v úvodní desetiminutovce bylo vyrovnáno, nepovedenou rozehrávku Lučky zužitkoval Čermák, domácí šli za chvíli opět do vedení zásluhou Hamrlíka.

Atraktivní duel na stadiónu Luďka Čajky pokračoval i ve druhé části. Bouři euforie spustil vlastní gól slávisty Rotha, který si při přesilovce srazil do vlastní branky neškodné nahození Balaštíka, ještě před polovinou zápasu to ale bylo při další početní výhodě hostů opět jen o gól, když Sedláčka prostřelil Jelínek. Vzápětí ale obránci Slavie neuhlídali Lešku, který pohodlně dopravil do branky puk odražený po střele Hamrlíka.

Ve 34. minutě se Slavia znovu dostala na dostřel, když s dorážkou uspěl neobsazený Kůrka. Pět minut po začátku třetí třetiny překonal střídajícího brankáře Furcha Kristek a domácí šli znovu do dvoubrankového vedení. Slavia se snažila útočit, zapomínala ale na obranu a Zlín trestal: v 50. minutě skórovali Rachůnek s Balaštíkem. A jen o chvíli později zkompletoval Rachůnek hattrick i konečné skóre.

Liberec byla v Plzni stále o krok napřed

Podle papírových předpokladů měli mít hokejisté Plzně navrch nad druhým celkem z předkola z Liberce. Severočeši sice v sérii s nejlepším týmem dlouhodobé části ztratili oba zápasy na ledě soupeře, vadnoucí šance na postup ale znovu ožily, když favorizovaní Indiáni nedokázali odvézt z Liberce ani bod. A také úvod pátého duelu Tygrům vyšel, ve 3. minutě otevřel skóre utkání Klimenta a v závěru prvního dějství přidal druhý gól hostů Nedorost.

Po polovině zápasu Západočeši snížili po trefě Dvořáka, za 33 sekund ale opět prohrávali o dvě branky po druhém gólu Klimenty. Ještě před druhou přestávkou vstřelil kontaktní gól Vampola, vyrovnat již ale domácí nestačili a v sobotu budou v libereckém "bílém pekle" bojovat o bytí a nebytí.

Vítkovice mohou v sobotu slavit

Ve čtvrtek byl na programu také pátý čtvrtfinálový zápas mezi Vítkovicemi a pražskou Spartou, který byl ve středu přečasně ukončen a odložen poté, co v první třetině postihla na tribuně srdeční slabost osmapadesátiletého fanouška, který i přes snahu záchranářů zemřel.

V opatrném duelu se nakonec radovali domácí, jimž se zásluhou Treilleho podařilo na začátku druhé třetiny vstřelit důležitý vedoucí gól. Další branky se diváci dočkali až v 60. minutě, kdy poslal puk do opuštěné branky Sparty Štefanka. Vítkovice tak vedou 3:2 na zápasy a v sobotu mohou v Praze slavit postup do semifinále.

ČP play-off hokejové O2 extraligy - čtvrtfinále, 5. zápasy
Vítkovice - Sparta Praha 2:0on-line
Branky: 22. Treille, 60. Štefanka. Stav série: 3:2, předchozí zápasy 4:1, 0:2, 2:5, 4:1.
Plzeň - Liberec 2:3on-line
Branky: 33. Dvořák, 37. Vampola - 3. Klimenta, 17. Nedorost, 33. Klimenta. Stav série: 2:3, předchozí zápasy 4:0, 4:1, 2:4, 3:4.
Zlín - Slavia Praha 8:3on-line
Branky: 2. Rachůnek, 15. Hamrlík, 26. Balaštík, 30. Leška, 45. Kristek, 50. Rachůnek, 50. Balaštík, 53. Rachůnek - 8. Čermák, 29. Jelínek, 34. Kůrka. Stav série: 2:3, předchozí zápasy 6:1, 0:2, 3:4 SN, 5:6.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama