Hlavní obsah

Vítkovice zvládly lépe odložený zápas se Spartou a mají mečbol

OSTRAVA

Odložený pátý čtvrtfinálový zápas mezi hokejisty Vítkovic a Sparty, který byl ve středu ukončen už po pěti minutách kvůli úmrtí diváka, ve čtvrtek lépe zvládli domácí a po vítězství 2:0 vedou v sérii 3:2. Vítězný gól dal v 22. minutě Treille, při sparťanské power pečetil skóre Štefanka. Série pokračuje v sobotu v Praze.

Článek

Po minutě ticha za zesnulého fanouška se začalo znovu od nuly a s pietní atmosférou v prvním dějství korespondovala také rozvážná hra. Sparta měla jasnou strategii: zajistit střední pásmo a číhat na brejkové situace, ale ty v první části nepřišly.

Nebláznily ani Vítkovice. Gólovým situacím šly přesto naproti s větší odvahou a málem se jim to vyplatilo v sedmé minutě, když Kvapilův nájezd z levé strany zlikvidoval Přikryl. Ještě jednou měl namále. Na dorážku Krenželoka už by v 11. minutě patrně nedosáhl, ale obrannou práci zastal Broš a střelci ve vyložené pozici zablokoval hokejku.

Nádech play off zápas chytil s prvním gólem. Hanzlík propadl ve středním pásmu a únik dva na jednoho zakončil ve 22. minutě po přihrávce Kvapila rychlou kličkou Treille. Do poloviny utkání domácí tlačili. Do slibné možnosti proklouzl Rehák, ale střele z mezikruží chyběl důraz.

Sparta pochopila, že jen s defenzivou neobstojí a vytáhla jinou zbraň - větší důraz. Hosté začali hlouběji napadat, dohrávat osobní souboje a karta se obrátila. Závěr druhé části byl jasně v režii Pražanů. Nastěhovali se do útočného pásma, ale vyjma územní převahy jim soupeř nedopřál vyloženou šanci.

Až po 57 sekundách třetí třetiny se Spartě povedlo Štěpánka překonat, Netík však umístil puk do branky bruslí a sudí po poradě s kolegou u videa gól neuznali. Podobně jako v prvním zápasu série Pražanům scházel tlak před brankou. Až poté, co deset minut před koncem přestáli velkou šanci Krenželoka, už šli sparťané důrazně za vyrovnáním. Tonův švih ukryl brankář mezi betony a i průnik Broše skončil na Štěpánkovi. Poslední možnost propásl Ton, který zůstal osamocen mezi kruhy, ale netrefil branku. Hosté pak už zariskovali, jejich power play však ukončil zásahem do prázdné branky Štefanka.

Vítkovice Steel - Sparta Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Treille (Kvapil, Rehák), 60. Štefanka (Klimek, Plášek). Rozhodčí: Hradil, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Štěpánek (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7269. Stav série: 3:2.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Plášek - Kvapil, Vrána, Treille - Ujčík, Štefanka, Krenželok - Szturc, R. Hruška, Selingr - od 43. navíc Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Netík, Langhammer, Ručinský - Ton, D. Výborný, Hromas - Hrdel, Broš, Kratěna - Látal, Karpov, Kafka. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: