Hlavní obsah

Hokejisté Zlína suverénně odvrátili první mečbol Slavie

Hokejisté Zlína po střeleckém koncertu porazili v pátém čtvrtfinále play-off extraligy Slavii Praha vysoko 8:3, čímž odvrátili první mečbol soupeře a v sérii na zápasy prohrávají 2:3. V týmu Zlína se ve čtvrtek blýskl hattrickem útočník Ivan Rachůnek. Zápas nevyšel brankářům Slavie Robertu Slipčenkovi, kterého po čtvrtém gólu vystřídal Dominik Furch. Šesté utkání je na programu v sobotu v Praze od 18:10.

Článek

Z výkonu Slavie vyzařovala hned od úvodních minut touha rozhodnout o ukončení série. Sázela na bojovný výkon podložený důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Zlín s touto nepříjemnou taktikou sice zápolil, ale o to obtížněji zakládal útočné akce. Přesto už ve druhé minutě proklouzla Rachůnkova střela po ledě Slipčenkovi do sítě.

Hosté nepolevili ve svém úsilí a ještě zvýšili bojovnost. Aktivita také vynesla Pražanům v osmé minutě vyrovnání, když Růžička posunul kotouč Čermákovi, který skóroval pohodlně do odkryté části branky. Zlín ale při přesilovce získal jednobrankový náskok zpět při přesilové hře, v níž se prosadila největší úderná síla první útočné řady. Leška přihrál obránci Hamrlíkovi, který střelou od modré překvapil špatně postaveného Slipčenka.

Do druhé třetiny vstoupila Slavia s jasným záměrem otočit výsledek. Nasadila k drtivému tlaku a Kristkova řada se zoufale bránila více než dvě minuty pouze zakázanými uvolňování, čímž nemohli Zlínští střídat. Trenér Venera raději v této kritické chvíli sáhl alespoň k oddechovému času, což hodně rozlítilo slávistického kouče Růžičku.

I když měla Slavia herní převahu zásluhou častějších přesilových her, podařilo se domácímu týmu zvýšit náskok v oslabení. Balaštíkovo nahození od bočního hrazení se odrazila od bruslí obránce Rotha do sítě. Dlouhou chvíli nikdo nevěděl, kam kotouč zmizel, nadšení z branky vypuklo až poté, co na něj ukázal Balaštík, že je schovaný v zadní části branky. Rozhodčí si ale ještě nechali raději celou gólovou akci ověřit videorozhodčím. Na ledě poté přibylo nervozity i osobních šarvátek.

Bojovně laděná Slavia kontrovala ve 29. minutě, kdy domácímu brankáři Sedláčkovi proklouzla Jelínkova střela bekhendem mezi chrániči nohou do sítě. Za 69 sekund však získal Zlín zpět dvoubrankový náskok. Slipčenko stačil Hamrlíkovu střelu pouze vyrazit před sebe a důrazný Leška protlačil odražený kotouč do sítě. Po tomto gólu sáhl trenér Růžička ke střídání brankářů, příležitost dostal junior Furch.

Cestu k vítězství si Zlín zkomplikoval zbytečným Hamrlíkovým trestem za vyhození kotouče za mantinel. Přesilovkovou situaci zakončil po střele obránce Kadlece od modré čáry Kůrka, jenž odražený kotouč pohotově vrátil za záda brankáře Sedláčka.

Ve třetí třetině Pražané ještě více otevřeli hru, ovšem za chyby v defenzívě draze platili. Prosazovala se zejména Kristkova řada, která dokonale pokořila Furcha. Slavii definitivně položily na lopatky dva góly v rozmezí devíti sekund z holí Rachůnka a Balaštíka. Po nich už vedl Zlín 7:3 a závěr se změnil v jednoznačnou záležitost, v němž přidali Berani ještě jeden zásah navrch, když hattrick dovršil Rachůnek.

PSG Zlín - Slavia Praha 8:3 (2:1, 2:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Rachůnek (Kristek, Důras), 15. Hamrlík (Leška), 26. Balaštík (Hamrlík), 30. Leška (Hamrlík, Balaštík), 45. Kristek (Důras, Rachůnek), 50. Rachůnek (Kubiš, Lučka), 50. Balaštík (Hamrlík, Linhart), 53. Rachůnek (Důras, Kristek) - 8. M. Čermák (V. Růžička ml., Vašíček), 29. Jelínek (T. Svoboda), 34. Kůrka (Kadlec, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Čech, Bryška. Vyloučení: 10:12. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5133. Stav série: 2:3.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Rachůnek - Sivák, Roman Vlach, Kubiš - Mokrejš, Balán, F. Čech - Od 41. navíc Ondráček a Míka. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Slavia: Slipčenko (30. Furch) - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák - Sklenář, Clarke, P. Jelínek - od 21. navíc Havel.. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice