Hlavní obsah

Hokejisté Liberce vyhráli v Plzni a jsou krok od semifinále

PLZEŇ

Hokejisté Liberce ve čtvrtek vyhráli v pátém čtvrtfinálovém duelu play-off extraligy na ledě Plzně 3:2 a od postupu do semifinále je dělí už pouze jediná výhra. Severočeši, kteří dokázali v sérii jako první vyhrát na ledě soupeře, si v první třetině vypracovali dvoubrankové vedení, jež poté udrželi až do samotného závěru. O svém překvapivém postupu na úkor vítěze základní části může Liberec rozhodnout v sobotu v šestém utkání doma od 18:10.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce po pátém utkání čtvrtfinále play-off na ledě Plzně.

Článek
Fotogalerie

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě Dvořák, ale Pinc jeho střelu po přečíslení dva na jednoho vyrazil. Hosté sehráli vzápětí stejnou situaci mnohem lépe a Nedorost připravil gól pro Klimentu. Západočeši poté mohli vyrovnat v sérii přesilových her, ale příliš dobře je nesehráli. Nejblíže vyrovnání byl Straka, v dobré pozici ovšem minul.

Ve 13. minutě mohl hostům zajistit dvoubrankové vedení Nedvěd, jenž se dostal sám před Pöpperleho. I díky faulu však svou šanci neproměnil. Následně však dostal možnost zahrávat trestné střílení, ani v této situaci však neuspěl. Tygry to dlouho mrzet nemuselo. V 17. minutě totiž objel branku Nedorost a rychlou střelou překvapil Pöpperleho.

Snížit mohli Vlasák nebo na začátku druhé třetiny v další početní výhodě Kovář, Pince však nepřekonali. Neujal se ani pokus Adamského. Liberec se snažil obětavě bránit a čekal na svou šanci. Ta přišla ve 31. minutě, kdy Pöpperleho po rychlém protiútoku prověřil Víšek.

O dvě minuty později se již domácí dočkali, když Pince překonal pohotový Dvořák. Radost však Indiánům vydržela krátce. O 33 vteřin později totiž hosté opět vedli o dvě branky, neboť Víšek přehrál v osobním souboji Modrého, v pádu přihrál Klimentovi, jenž prostřelil plzeňského brankáře. Ve 34. minutě to s Plzní mohlo vypadat ještě hůře, Bartovič však po rychlém objetí branky trefil jen tyč.

Západočechům se sice nedařili přesilovky, vteřinu po skončení šestého libereckého trestu se ale již prosadili. Na 2:3 snížil Vampola. Domácí se poté i nadále tlačili do útoku, Tygři ale odolávali. I proto, že Plzeňští se občas nafilmovanými pády snažili zajistit přesilovou hru. V 51. minutě mohl vyrovnat kapitán Straka, Pince ale nepřekonal. Důrazem se o minutu později neprosadil ani Dvořák.

Liberec, jenž se od začátku druhé třetiny soustředili prakticky jen na obranu, výhru udržel i při závěrečné power play Plzně a připsal si v sérii třetí úspěch po sobě.

HC Plzeň 1929 - HC Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Dvořák, 37. Vampola (Benda, Modrý) - 3. Klimenta (Nedorost), 17. Nedorost (Nedvěd, Výtisk), 33. Klimenta (Víšek). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 7745. Stav série: 2:3.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Chvátal, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien, Malena - Vampola, Straka, Vlasák - Bomersback, Jan Kovář, Adamský - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Hvila, Vostřák, I. Padělek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Ondřej, Blatný, Matějovský - Špaček, Dušek, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: