Hlavní obsah

Kladno zdolalo poslední Mladou Boleslav a uniklo jí na sedm bodů

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v osmém kole skupiny o udržení v extralize poslední Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech a unikli jí čtyři kola před koncem na sedm bodů. Před Karlovými Vary má tým Geus Okna čtyřbodový náskok. Svěřenci kouče Otakara Vejvody se mohli ještě více přiblížit definitivní záchraně, ale v třetí třetině ztratili dvoubrankové vedení. Mladá Boleslav už ztrácí na předposlední Karlovy Vary tři body.

Článek

Hosté začali aktivně, hned z prvního útoku zahrozil Boháč, ale Cikánka nepřekonal. Na druhé straně vyzkoušel Schwarzovu pozornost Kalla. Kladno se pak ubránilo při Bílkově vyloučení, hosté přestáli bez úhony Kasíkův trest a v 11. minutě opět zahrozil dvakrát Boháč, ale sám před kladenským gólmanem neuspěl. Bezbrankový stav se nezměnil ani při další přesilovce Kladna a 18 vteřin před koncem úvodní části zachránil hosty Schwarz po střele osamoceného Eberleho.

V úvodu druhé třetiny se už domácí dočkali. Hned po 37 vteřinách po pauze potrestali Jirušovo vyloučení z konce úvodního dějství. Toman vysunul do úniku Bílka, který po blafáku do forhendu otevřel skóre. Sudí si ještě prověřili situaci u videorozhodčího. Ve 24. minutě jásali domácí znovu, když se z pravého kruhu pro vhazování trefil Eberle. Velkou možnost snížit měl v 35. minutě Fabuš, ale jeho únik zlikvidoval Cikánek.

Ve 42. minutě se málem řítil sám na branku mladoboleslavský Macho, ale sudí přerušili hru pro příliš mnoho kladenských hráčů na ledě. V následném oslabení domácí odolali, pak se snažil po objetí branky propasírovat puk za Schwarzova záda bekhendem Kalla. V 47. minutě při hře čtyř proti čtyřem Bruslařský klub snížil, když se z dorážky prosadil Boháč.

Vzápětí po přihrávce Kuchlera, který se vrátil z trestné lavice, mohl Kladnu vrátit dvoubrankový náskok Patera, ale Schwarze neprostřelil. V 52. minutě ještě Cikánek zabránil ve vyrovnání Pabiškovi, ale za tři minuty už hosté smazali ztrátu, když se trefil z mezikruží Handlovský. V posledních vteřinách mohl rozhodnout po Paterově přihrávce Eberle, ale minul.

V prodloužení dotíral před brankou Kladna Král a následně byl vyloučen za protesty na deset minut, takže pro něj zápas předčasně skončil. Jinak v prodloužení oba týmy pozornou obranou rozhodnutí nepřipustily. V nájezdech kladenský gólman Cikánek chytil pokusy Sýkory i Nouzy, za domácí se naopak prosadili Bělohlav i Stieler.

HC Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Bílek (Toman), 24. Eberle (Patera), rozhodující sam. nájezd Bělohlav - 47. Boháč (J. Kasík), 55. Handlovský (Král, J. Kasík). Rozhodčí: Jeřábek, Turčan - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 7:8, navíc Král (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2348.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - M. Procházka, Melka, Gengel. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Duben, Jindra, Jiruš, Žabka, Lehikoinen, J. Kasík - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Šejba.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín