Hlavní obsah

Hokejisté Brna i po prohře v Karlových Varech slaví

KARLOVY VARY

Hokejisté Komety Brno prohráli v utkání osmého kola skupiny o udržení v Karlových Varech 1:2 v prodloužení, přesto slaví záchranu v extralize. Nováček, který se dlouho potácel s velkou ztrátou na dně tabulky, má čtyři kola před koncem náskok 11 bodů na poslední Mladou Boleslav a osmi na předposlední Karlovy Vary a vzhledem k jejich vzájemným kláním už nemůže spadnout na chvost. Mistrovská Energie si díky vítězné trefě Davida Noska z 64. minuty vylepšila svou pozici v boji o únik baráži.

Článek

Ačkoliv se v 19. vteřině zápasu ocitl sám před Hovim Hřebejk, převzali otěže zápasu v úvodním dějství Brňané. Hned v druhé minutě na Mensatora najížděl Divíšek, ale brankář mu včasným vypíchnutím puku zabránil v zakončení. V sedmé minutě se snažil kličkou obelstít domácího gólmana Šindel, ale ještě také bez úspěchu.

O minutu později se již skóre změnilo. Po levém křídle ujel Dlouhý a v plné jízdě bombou prostřelil Mensatora. Kometa na dlouhé minuty uzavřela domácí v jejich obranném pásmu. Největší příležitost si vytvořil Svoboda, který nastřelil tyč. Na konci třetiny se přece jenom domácí z tlaku vymanili a snažili se ohrozit Hoviho.

Druhou třetinu začali domácí aktivněji a blízko k vyrovnání byl zejména Skladaný, který nezkrotil puk, přestože měl před sebou odkrytou část branky. Hra se poté přelévala na obě strany, ale bez větších příležitostí. Jedinečná šance ke srovnání skóre se domácím naskytla v 32. minutě, kdy byli najednou vyloučeni Svoboda a Richter. Karlovarští si ale za celé dvě minuty nevytvořili pořádnou šanci. V další fázi zápasu se obě mužstva snažila soupeře překvapit, ale bez úspěchu.

Závěrečná třetina nabídla úplně jiný obraz. Západočeši po stažení sestavy na tři pětky vyvinuli místy až drtivý tlak ve snaze vyrovnat. Příležitosti si postupně vytvořili Melenovský, Hřebejk a Kumstát. V 46. minutě napřáhl agilní Skladaný a už se mu podařilo skórovat.

Tlak domácích pokračoval, ale stav se mohl změnit na druhé straně. Při jednom z útoků hostí se puk nevyzpytatelně odrazil od zadního mantinelu a jen díky úspěšnému skoku Mensatora Brno opět nevedlo, protože Varaďa střílel prakticky do prázdné branky.

Zápas dospěl do prodloužení. V přesilové hře čtyř proti třem v čase 63:23 při Richtrově vyloučení rozhodl Nosek. Slavit ale po zápase mohly oba celky.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Skladaný (Melenovský, Dej), 64. Nosek (Skuhravý, Němec) - 8. R. Dlouhý (Houdek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 2722.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Mucha, Prošek - Hluchý, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Kuběna - Zucker. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.
Brno: Hovi - Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Koma, Protivný - Erat, R. Procházka, R. Dlouhý - Varaďa, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, Meidl, Ludvík. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: