Hlavní obsah

Slavia a Liberec jsou v semifinále, Plzeň senzačně končí

Hokejová O2 extraliga již zná tři semifinalisty. Pardubice se utkají s Libercem, který dokázal senzačně vyřadit vítěze základní části Plzeň. Slavia postoupila přes Zlín a bude čekat, zda jejím soupeřem budou Vítkovice, nebo městský rival Sparta. Pouze tato čtvrtfinálová série dospěla k sedmému duelu, který se bude hrát v pondělí ve Vítkovicích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán a autor dvou gólů Petr Nedvěd se raduje k postupu přes Plzeň.

Článek

Největší senzací Česká pojišťovna play off je samozřejmě postup Liberce. Zatímco Bílý Tygři museli projít předkolem, Plzeň je vítězem dlouhodobé základní části. Západočeši sice vyhráli první dva zápasy v sérii, pak už se však radoval jen jejich soupeř. Liberec v šestém čtvrtfinále vyhrál vysoko 7:2 a na úkor favorita postoupil do semifinále, ve kterém se utká s Pardubicemi. Na výhře Severočechů, kteří Plzeň porazili počtvrté za sebou, se dvěma góly a stejným počtem asistencí podílel kapitán Petr Nedvěd. Čtyři kanadské body si připsal i Václav Nedorost.

Kanadské bodování play off hokejové extraligy:
1. Červenka (Slavia) 11 zápasů/17 bodů (6 branky + 11 asistencí), 2. Nedvěd (Liberec) 11/16 (7+9), 3. Kůrka (Slavia) 11/14 (6+8), 4. Balaštík (Zlín) 6/13 (8+5), 5. Nedorost (Liberec) 11/13 (3+10), 6. Leška (Zlín) 6/12 (5+7), 7. Kadlec (Slavia) 10/12 (3+9), 8. Bartovič (Liberec) 10/11 (7+4), 9. Vondrka (Slavia) 11/10 (4+6), 10. Vlasák (Plzeň) 6/9 (6+3).

Postupovou jistotu má i Slavia, která šla rověnž proti Zlínu jako níže postavený tým po základní části - a také Pražané museli nejdřív v předkole vyřadit Litvínov. Červenobílí v šestém utkání čtvrtfinále porazili Zlín 6:3 a celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. V semifinále narazí úřadující vicemistři na vítěze sedmého rozhodujícího utkání mezi Vítkovicemi a Spartou. K výhře Slavie výrazně přispěl útočník Roman Červenka, který dal dvě branky a na dva góly přihrál.

Útočník Slavie Petr Jelínek (uprostřed) se raduje z gólu, který vstřelil Zlínu. Vpravo Michal Vondrka. foto: ČTK/Michal Kamaryt

Do sedmého zápasu dospěla tedy jediná dvojice. Hokejisté Sparty zdolali v šestém čtvrtfinále Vítkovice 2:1, o postupujícím do semifinále tak rozhodne až pondělní zápas v Ostravě. Vítězství Pražanů zařídil dvěma góly v přesilových hrách ve druhé třetině útočník Tomáš Netík, za hosty už jen snížil v 53. minutě také v početní převaze Vladimír Svačina.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2"><strong>ČP play-off hokejové O2 extraligy - čtvrtfinále, 6. zápasy</strong>:</td></tr><tr class="highlight"><td><strong><a href="http://www.sport.cz/hokej/extraliga/166572-liberec-poctvrte-za-sebou-porazil-plzen-je-senzacne-v-semifinale.html">Liberec - Plzeň 7:2</a>, konečný stav série 4:2</strong></td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=9408" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong><a href="http://www.sport.cz/hokej/extraliga/166570-netik-zaridil-vyhru-sparty-nad-vitkovicemi-a-vynutil-sedmy-zapas.html">Sparta Praha - Vítkovice 2:1</a>, stav série 3:3</strong></td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=9407" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong><a href="http://www.sport.cz/hokej/extraliga/166561-slavia-vyradila-zlin-poosme-behem-poslednich-deseti-let-je-v-semifinale.html">Slavia Praha - Zlín 6:3</a>, konečný stav série 4:2</strong></td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=9410" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a> </td></tr><tr><td colspan="2"><em>On-line přenosy zajišťuje </em><a href="http://hokej.cz/" target="_blank"><em>www.hokej.cz</em></a><em> ve spolupráci se společností </em><a href="http://cz.esportsmedia.com/" target="_blank"><em>eSports.cz</em></a><em>, s.r.o.</em></td></tr></tbody>

Reklama