Hlavní obsah

Slavia vyřadila Zlín, poosmé během posledních deseti let je v semifinále

PRAHA

Zlín, druhý celek po základní části, končí své účinkování v sezóně už ve čtvrtfinále. Nad jeho síly byla Slavia, která v sérii triumfovala 4:2 na zápasy. V tom šestém o své výhře 6:3 rozhodla ve třetí třetině. V 52. minutě sice Ševci snížili na rozdíl jediné trefy, Pražané ale okamžitě zareagovali třemi brankami. Slavia si tak poosmé za posledních deset let zahraje semifinále, v něm narazí na lepšího z dvojice Vítkovice - Sparta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Slavie - ilustrační foto.

Článek

Už po třinácti vteřinách putoval na trestnou lavici se čtyřminutovým trestem Červenka a Berani hráli dlouhu v početní převaze. Nebezpečnější překvapivě byla Slavia, blízko gólu byl především Holec, pálil ovšem těsně mimo. V osmé minutě nahazoval puk na branku Campbell a Jelínek šikovnou tečí otevřel skóre.

Zlín se poprvé dostal ke slovu až ve 13. minutě po chybě Kůrky, Vlachovu střelu Slipčenko vytěsnil mimo. O minutu později se domácí obranou proháčkoval Mokrejš, v ideální pozici z mezikruží ale přestřelil. Na druhé straně chyboval za svou brankou Sedláček, kotouče se zmocnil Havel, než ale po obkroužení svatyně stačil zasunout puk za čáru, zlínský gólman už se stačil vrátit do ideální pozice.

Ve 23. minutě domácí obrana trestuhodně zapomněla na Balaštíka, který najížděl už od červené čáry sám na Slipčenka a kličkou do forhendu srovnal na 1:1. Hra poté upadla do podprůměru, oba týmy se soustředily na pozornou defenzivu s cílem nevyrobit chybu. V 37. minutě ale přišel další kiks slávistické obrany, Kubiš znovu ujížděl osamocen vstříc Slipčenkovi, v rozhodující moment ale nepochopitelně nevystřelil a o puk přišel.

A tak v závěru druhé třetiny udeřila na druhé straně Slavia. Při přesilové hře Sedláček neudržel Kůrkovu střelu a dorážející Červenka propasíroval puk za čáru. Před druhým odchodem do kabin ještě mohl vyrovnat Köhler, před brankou ale nedokázal zvednout puk a nastřelil jen Slipčenka.

<span>Neuběhla ještě ani minuta ze třetí třetiny a Zlín inkasoval potřetí. Po rychlém protiútoku pálil z pravého kruhu Červenka a Sedláček nestačil proti jeho přesnému pokusu zareagovat. Ve 46. minutě hráli hosté dlouhou přesilovku čtyř proti třem, svého soupeře uzamkli ve vlastním pásmu a zasypávali Slipčenka jednou střelou za druhou. Aktivní byl zejména Köhler, všechny jeho tři pokusy ovšem slávistický brankář zpacifikoval.</span>

<span><span>Zlín ale neskládal zbraně a v 52. minutě zadělali na drama. S Kučného nahozením si sice ještě Slipčenko poradil, proti Kubišově dorážce už byl ale bez šance. Jenže Slavia se nepoložila a už za minutu našla odpověď. Po Červenkově přistrčení napřáhl na modré Kadlce a propálil vše, co mu stálo v cestě.</span></span>

<span><span>A o necelou minutu později už zlínské akcie na zdramatizování série definitivně klesly ke dnu. Nepolapitelný Červenka vyzkoušel Sedláčka, ten puk vyrazil jen Kůrkovi, který zvyšoval na 5:2. Zlín byl ochromen a Slavia od této chvíle už jednoznačně dominovala. V 55. minutě navíc Vondrka za přispění teče jednoho z hostujících zadáků upravil už na 6:2. Slávistické tři trefy od sebe dělily pouhé dvě minuty a čtyřiačtyřicet vteřin. V poslední minutě už jen Balaštík korigoval na konečných 6:3 pro Slavii.</span></span>

<span><span>Slavia si tak poosmé za posledních deset let zahraje semifinále.</span></span>

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 6. zápas:
Slavia Praha - PSG Zlín 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 8. P. Jelínek (Campbell, Clarke), 39. Červenka (Kůrka, Kadlec), 41. Červenka (Kůrka, Kadlec), 52. Kadlec (Červenka), 54. Kůrka (Červenka), 55. Vondrka (Havel, Clarke) - 23. Balaštík (Hamrlík, Leška), 52. Kubiš (Kučný, Roman Vlach), 60. Balaštík (Leška, Hamrlík). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:10. Využití: 1:1. Diváci: 7 617.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Sklenář - T. Svoboda, Holec, Doležal - Havel, P. Jelínek, Vondrka - Clarke. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Rachůnek - Sivák, Roman Vlach, Kubiš - Mokrejš, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Konečný stav série: 4:2.

Reklama

Související témata: