Hlavní obsah

Netík zařídil výhru Sparty nad Vítkovicemi a vynutil sedmý zápas

PRAHA

Hokejisté Sparty zdolali v šestém čtvrtfinále extraligy Vítkovice 2:1, o postupujícím do semifinále tak rozhodne až pondělní sedmý zápas v Ostravě. Vítězství Pražanů zařídil dvěma góly v přesilových hrách v druhé třetině útočník Tomáš Netík, za hosty už jen snížil v 53. minutě také v početní převaze Vladimír Svačina.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Netík bojoval v sobotu o každý puk.

Článek
Fotogalerie

V úvodu opatrně hraného utkání se dlouho čekalo na šance. Až v šesté minutě při Kafkově vyloučení nebezpečně vypálil Burger, ale Přikryl byl na místě. Po Tonově přihrávce se pak dostal do slibné pozice po návratu z trestné lavice Kafka, ale nezakončil. V osmé minutě spálil obrovskou šanci Netík, když se po odrazu puku od zadního mantinelu ocitl sám před Štěpánkem, ale trefil jen levou tyč.

Vítkovický gólman podržel svůj tým při Selingrově trestu, když čelil velkému závaru před svou brankou. Hosté se pak ubránili v dalším oslabení, když po potyčce v 15. minutě dostali o dvě minuty více než sparťané. Pak ještě prověřil z mezikruží Štěpánka Netík.

Na začátku druhé třetiny už byl agilní Netík úspěšný. Při Pláškově vyloučení překvapil Štěpánka zpoza branky, úvodní gól utkání si sudí ještě nechali potvrdit u videorozhodčího. Hosté se pak tlačili za vyrovnáním. Při Langhammrově vyloučení pálil Klimek, v 29. minutě se Szturc marně pokoušel o něco podobného, co předvedl Netík.

Sparta odolala i při Karpovově vyloučení. Pak se dostal do šance při hře čtyř proti čtyřem Burger, který vzápětí opustil led s nastřelenou nohou, ale do hry se posléze vrátil. Po brejku Sparty ale fauloval Barinka Hanzlíka a domácí přesilovku čtyř proti třem využili: po Vykoukalově střele zamířil z pravé strany přesně opět Netík.

Klimek měl na hokejce vyrovnání

Pražané byli při chuti a při Jurečkově trestu málem zvýšil tvrdou ránou z levého kruhu pro vhazování Broš. Pojistit vedení Sparty mohl v 46. minutě ve vlastním oslabení Langhammer, který ujel, stihl si zkontrolovat pohledem dozadu, kolik má času na zakončení, ale trefil jen Štěpánkův levý beton. Další možnost měl Ton, na druhé straně minul Štefanka.

Při vyloučení Ručinského ale v 53. minutě překonal Přikryla po Barinkově střele Svačina a za dvě minuty mohl vyrovnat Klimek, ale v obrovské šanci ležícího Přikryla nepřekonal. To potvrdil i videorozhodčí. Pak už ale Sparta soupeře do šance nepustila a ubránila těsnou výhru. Při power play hostů ještě trefil Ton tyč prázdné branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
Sparta Praha - Vítkovice Steel 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Netík (Kratěna), 36. Netík (Vykoukal) - 53. Svačina (Barinka). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9, navíc Treille (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8827.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Ton, Langhammer, Netík - Kafka, D. Výborný, Ručinský - Látal, Broš, Kratěna - Hromas, Hrdel, Karpov. Trenéři: Volek a Holaň.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Trnka, Kuboš - Klimek, Burger, Plášek - Kvapil, Vrána, Treille - Ujčík, Štefanka, Krenželok - Szturc, R. Hruška, Selingr - od 41. navíc Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: