Hlavní obsah

Liberec počtvrté za sebou porazil Plzeň, je senzačně v semifinále

Hokejisté Liberce porazili v šestém čtvrtfinále play off extraligy Plzeň 7:2 a na úkor vítěze základní části senzačně postoupili do semifinále, ve kterém se utkají s Pardubicemi. Na výhře Severočechů, kteří Plzeň porazili počtvrté za sebou, se dvěma góly a stejným počtem asistencí podílel kapitán Petr Nedvěd. Čtyři kanadské body si připsal i Václav Nedorost.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce

Článek

Západočeši nastoupili do utkání s pozměněnou sestavou a jen třemi formacemi. Hosté se od první minuty tlačili do útoku a brankář Pinc měl mnohem více práce než jeho protějšek Pöpperle. Gólové šance si však Indiáni nevypracovali. Domácí se ofenzivně poprvé osmělili v 9. minutě, Pöpperle však Klimentovu střelu kryl.

K vedení pomohla Plzni přesilová hra. Výtiskův prohřešek sice ještě hosté nepotrestali, ale Dernerův už ano. Vlasákovu branku sice musel potvrdit videorozhodčí, ale hosté mohli být při čekání na jeho verdikt klidní. V pokračující akci totiž puk dostal za brankovou čáru i Kovář.

Hned po následném vhazování ale fauloval i Padělek a Tygři se také prosadili v přesilové hře. Na konci ukázkové kombinace byl kapitán Nedvěd. Při O´Brienově trestu mohl druhý gól přidat Kašpařík, ale nemířil přesně. Podobně dopadla i Vampolova akce.

Od druhé třetiny se oba celky věnovaly mnohem více útoku a vyprodaná Tipsport Arena byla svědkem řady šancí. K radosti fanoušků se ale do vedení dostal Liberec. Při hře čtyř proti čtyřem na sebe navázal Nedorost dva protihráče, přihrál volnému Nedvědovi a centr první formace prostřelil Pöpperleho podruhé.

Hned při návratu z trestné lavice mohl vyrovnat Hvila, ale Pinc byl připraven. Neprosadil se ani Víšek. V 34. minutě přiblížil domácí tým výhře a senzačnímu postupu Klimenta, jemuž přihrál aktivní Nedvěd. Západočeši poté začali ještě více riskovat, snažili se hrát na samé hranici rizika a tlačili se do útoku.

Kouč Jelínek se snažil oživit hru svého týmu dalšími korekturami v sestavě a na začátku třetí části se jeho svěřencům podařilo snížit náskok domácích na rozdíl jediné branky. Pince překonal Vampola. V 46. minutě byl blízko čtvrtému gólu Bartovič, bezprostředně po buly ale trefil jen horní tyč. Slovenský útočník si vše vynahradil o střídání později, kdy vybruslil z rohu a zasunul puk Pöpperlemu mezi betony.

Západočeši poté vsadili vše na útok, dostali Liberec pod tlak, ale překonat vynikajícího Pince se jim nedařilo. Naopak po rychlém protiútoku opět inkasovali, když se podruhé prosadil Klimenta. Odevzdaní hosté poté dostali ještě další dvě branky a zápas pro ně skončil debaklem.

Bílí Tygři Liberec - Plzeň 1929 7:2 (1:1, 2:0, 4:1)
Branky: 15. Nedvěd (Nedorost, Čakajík), 25. Nedvěd (Nedorost), 34. Klimenta (Nedvěd, Nedorost), 47. Bartovič (Kašpařík, Matějovský), 56. Klimenta (Nedvěd), 57. Nedorost (Čakajík), 59. Podkonický (Čakajík, Pinc) - 14. Vlasák (Bomersback, Jan Kovář), 43. Vampola (Adamský). Rozhodčí: Minář, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Ondřej, Blatný, Matějovský - Špaček, Dušek, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Pöpperle - O´Brien, Modrý, Chvátal, Jiří Hanzlík, Dresler, Malena, od 41. navíc Benda - Adamský, Vampola, I. Padělek - Hvila, Straka, Vlasák - Bomersback, Jan Kovář, Dvořák, od 30. navíc Stránský, od 35. navíc Pitule, Vostřák, Heřman. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: