Hlavní obsah

Je to sladká pomsta, řekl Matějovský po vyřazení Plzně

LIBEREC

Liberečtí hokejisté nasbírali v základní části o 34 bodů méně než Plzeň, do čtvrtfinále postoupili až díky výhře nad Českými Budějovicemi v předkole play off, ale teď slaví účast v semifinále. Po nečekaném úspěchu nad vítězem dlouhodobé části si mohli užívat velké oslavy s fanoušky ve vyprodané Tipsport Areně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Straka (vlevo) a jeho spoluhráči z Plzně se loučí s diváky po prohře 2:7 v Liberci a vyřazení z play off.

Článek

Satisfakci zažíval útočník Radek Matějovský, který byl v průběhu sezony poslán z Plzně do Liberce jako nepotřebný. "Je to sladká pomsta a přál jsem si to, to je pravda. Po druhé prohře už jsem tomu přestával věřit, ale nakonec to vyšlo," řekl Matějovský. Připustil, že konečný výsledek šestého zápasu byl pro Plzeň krutý. "To si nezasloužili, ale skončilo to tak," uvedl.

"Jsme rádi, že jsme to zvládli. První třetina se nám dnes moc nepodařila. Bylo štěstí, že byl v brance Marek Pinc a nedostali jsme více branek. To, že to bylo po první třetině 1:1, bylo pro nás vítězství. Dalších čtyřicet minut jsme byli lepší," řekl útočník Petr Nedvěd novinářům.

Právě kapitán Liberce měl velkou zásluhu na postupu do semifinále. Dnes vstřelil dvě branky, přidal stejný počet asistencí a celkově v play off nasbíral 16 bodů. "Samozřejmě, že jsem rád, ale je to o mančaftu. Já není v žádném týmu, je to vždy my. A my jsme vyhráli," uvedl zkušený útočník, jenž zažívá jednoznačně nejvydařenější play off od návratu do Česka v roce 2007.

Je to krása, liboval si Pinc

Velkou zásluhu na výhře a postupu měl brankář Pinc, jenž do série naskočil ve druhém zápase a stal se velkou překážkou pro plzeňské střelce. "Je to krása. Porazit Plzeň, která suverénně vyhrála základní část, je super. První dva zápasy Plzeň zaslouženě vyhrála, ale od domácích zápasů jsme hráli perfektně a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli," řekl Pinc, který si připsal 32 úspěšných zákroků.

O postupu Liberce podle něj rozhodlo větší nasazení a obětavost. "Vynikající atmosféru nám vytvořili i fanoušci a doufám, že to tak bude pokračovat. Byli super," ocenil Pinc diváky a jejich v play off tradiční "Bílé peklo". Svůj přínos k postupu nechtěl přeceňovat. "Byla to náhoda, spíše mě trefovali," usmíval se bývalý reprezentační gólman.

Dalším soupeřem Liberce budou Pardubice. Na druhý tým základní části se však Severočeši hodlají soustředit až v příštím týdnu. "Je to těžký soupeř, ale pokusíme se je potrápit jako Plzeň," řekl Pinc. Tygři cítí šanci na postup do finále. "Vyřadili jsme prvního, takže teoreticky můžeme porazit každého. Opět budou rozhodovat maličkosti," dodal Matějovský.

Reklama

Související témata: