Hlavní obsah

Mladá Boleslav podlehla doma Karlovým Varům a je v kritické situaci

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve skupině o udržení v extralize doma Karlovým Varům 1:3 a jejich situace se stává kritickou. Na posledním místě tabulky už na třinácté Karlovy Vary ztrácejí šest bodů, hrát se budou ještě tři kola.

Článek

Hosté začali náporem, ale mladoboleslavský brankář Schwarz se v osmé minutě stihl přesunout proti Zuckerově dorážce do odkryté branky a vzápětí zlikvidoval i karlovarské přečíslení dva na jednoho. Postupně se k nebezpečným útokům začala odhodlávat i Mladá Boleslav a dvakrát měl blízko ke gólu Fabuš. Ve 13. minutě však nejprve po Machově zadovce netrefil ideálně kotouč a za další tři minuty neuspěl ani se svým sólem: jeho forhendový blafák Mensator vyrazil.

Skóre se poprvé změnilo v 23. minutě. Gajovský přihrál zpoza branky Supovi, který poslal puk ke vzdálenější tyči. Domácí i po vstřelené brance působili aktivnějším dojmem, až v polovině zápasu se v náznaku šance objevil karlovarský Hluchý, ale k dorážce se na brankovišti nedostal.

V 35. minutě Mladoboleslavští vyšachovali obranu hostů, jenže Pabiškovu střelu z mezikruží Mensator na poslední chvíli zneškodnil ramenem. Další šanci na zvýšení náskoku si domácí vytvořili o deset minut později. Boháč zpoza branky našel přihrávkou Nouzu, který však v tísni o pár centimetrů minul. Vyrovnat mohl naopak v 49. minutě Dej, ale Schwarz se štěstím vyrazil kotouč mimo.

V 52. minutě se Bruslařský klub ubránil v oslabení, ale Energie pokračovala v tlaku. Ten vyvrcholil střelou Loginova, kterou Schwarz neviděl, a bylo vyrovnáno na 1:1. O pět minut později při další přesilovce byli hosté blízko druhému gólu, ale Skladaný trefil jen tyč.

Podobné štěstí už Mladá Boleslav neměla v 58. minutě, kdy se zblízka prosadil Hluchý a výrazně přiblížil svůj tým k záchraně. V závěrečné power play pak pojistil výhru Karlových Varů trefou přes celé kluziště Němec.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 23. Sup (Gajovský, Duben) - 52. Loginov (Skladaný, Melenovský), 58. Hluchý (Pech), 60. Němec (Mensator). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:3, navíc J. Kasík (M. Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2110.
Mladá Boleslav: Schwarz - Jiruš, Duben, Jindra, Žabka, J. Kasík, Lehikoinen - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Handlovský - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Prošek, Parýzek, Čutta, Mucha, Nosek, Loginov - Hluchý, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Zucker - Kuběna. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.

Reklama