Hlavní obsah

Kladno v Brně čtyřikrát vyrovnalo, nájezdy ale rozhodl Dopita

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili v devátém kole skupiny o udržení v extralize Kladno 5:4 po samostatných nájezdech. Hosté sice dokázali ve vyprodané hale Rondo čtyřikrát vyrovnat, ale v nájezdech jim druhý bod sebral Dopita.

Článek

Brno začalo aktivně a vyloučení Trončinského už v druhé minutě jeho nápor ještě zvýraznilo. Přesilovku sice domácí nevyužili, ale Cikánek v brance Kladna se musel pořádně obracet. Vyšší rychlostní stupeň domácích byl korunován vedoucím gólem, když Šindela nechali hosté vystřelit z ideální pozice mezi kruhy.

V 15. minutě po Hubáčkově dělovce zvonila konstrukce kladenské branky, ale hrálo se dál. Teprve v přerušení se domácí domohli využití videa, ale to potvrdilo jen nastřelenou tyč. Hosté pak předvedli několik nadějných, ale nedotažených brejků, na druhé straně je opět zachránil Cikánek. V 17. minutě vyrazil Humlovu dělovku a chytil i Richtrovu opakovanou střelu.

Prvních deset minut druhé třetiny nabídlo brankovou smršť, oběma týmům se dařilo zakončovat pěkné kombinační akce. Kladno třikrát srovnalo, ale Kometa vždy rychle získala jednogólový náskok zpět.

Gólová přestřelka skončila po čtvrté brance domácích, jejichž tlak ale postupně narůstal. Jenže koncovka ztratila přesnost a Kladno si přece jen začalo víc hlídat prostor před svým brankářem. A tak nakonec měl v druhé třetině víc zákroků Hovi v brněnské brance. Nejtěžší v poslední minutě, kdy ho dvakrát vyzkoušel dělovkami od mantinelu Mrázek.

V nástupu do poslední části se kvapík z úvodu druhé třetiny neopakoval. Obrany už tolik útočníkům nedovolovaly. Ve 44. minutě měl Hovi štěstí, když Bělohlav protlačil puk mezi jeho betony, ale ten se za jeho zády jen proplížil těsně vedle levé tyčky.

Kometa čekala na chybu Kladna, ale v 47. minutě ji Erat nepotrestal a naopak kombinaci s Valským a Kallou zakončil na druhé straně zblízka Bílek gólem na 4:4. Domácí pak horko těžko ubránili své první oslabení při vyloučení Zubíčka a pár sekund před koncem udržel remízu Hovi.

Prodloužení mohli už v druhé minutě ukončit Divíšek z Hubáčkem, ale nájezd dvou na jednoho do šance nedotáhli. Na druhé straně zase Kaberleho ránu zlikvidoval Hoviho semafor, takže rozhodovaly samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii vzal vše do rukou veterán Dopita, na jeho gól už Bílek odpovědět nedokázal.

HC Kometa Brno - HC Geus Okna Kladno 5:4 po sam. nájezdech (1:0, 3:3, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šindel, 24. Šindel (Protivný), 29. Hubáček (Divíšek), 31. Zubíček (R. Procházka, Dopita), rozh. nájezd Dopita - 22. Bělohlav (Kalla, Toman), 27. Eberle (Patera), 30. Bílek (Kalla, F. Kaberle), 50. Bílek (Kalla, Valský). Rozhodčí: Homola, Mikula - Černý, Hlavatý. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - J. Novák, Ovčačík, Houdek, Zubíček, Richter, Mojžíš, Koma, Protivný - Erat, Dopita, R. Procházka - Varaďa, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Ludvík, Meidl, Šindel. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Šmach, J. Dlouhý, Tročinský, Mudroch - Eberle, Patera, Diviš - Kuchler, Stieler, Bělohlav - Bílek, Kalla, Valský - M. Procházka, Melka, Gengel. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama