Hlavní obsah

V Brně se slavila záchrana v extralize, hráči i diváci se bavili

BRNO

Brno se dočkalo velké hokejové oslavy. Poprvé od návratu Komety na výsluní českého hokeje se před zápasem nekalkulovalo, nepočítaly se body. Jistota záchrany v extralize se na ledě projevila uvolněným výkonem, krásnými góly a nakonec i vítězstvím nad Kladnem po nájezdech. A atmosféra při zápase i po něm byla v ochozech vynikající.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Finský brankář ve službách Komety Sasu Hovi v Brně zůstane.

Článek

"Hokej se určitě musel divákům líbit. Nemuseli jsme tolik myslet na důsledky prohry a chtěli jsme si hlavně zahrát. Trochu to odskákal brankář Hovi, protože jednu chvíli to od nás bylo hodně otevřené. V takovém případě je těžké udržet koncentraci. Celou sezonu hrajete pod tlakem, a najednou už nemusíte," prohlásil po utkání střelec dvou branek Jakub Šindel.

Vedení Komety si na konec zápasu nechalo v ruce velký trumf. Zaplněným tribunám oznámilo, že nabídlo prodloužení smlouvy své největší opoře brankáři Sasu Hovimu. Ovace nebraly konce a sám Hovi těžko skrýval dojetí.

"Jsem velice rád a je to pro mě ta nejlepší volba. Smlouvu určitě prodloužím. Měl jsem ještě nějaké nabídky, ale věřil jsem, že mě Brno bude chtít. Cítil jsem to ve vzduchu. Odešel bych, jedině kdyby přišla nějaká supervýjimečná šance, ale to se nestalo. V Brně jsem zažil věci jako ještě nikdy ve své kariéře. Třeba ten dnešní konec zápasu," řekl Hovi.

Hovi se kvůlin čtyřem gólům nezlobil

Brněnská opora není zvyklá dostávat čtyři góly, ale v neděli se Hovi na spoluhráče nezlobil. "Takový zápas se hraje pro diváky, je dobrý pro hráče, ale ne pro brankáře. Ale mně to dnes nevadí, alespoň jsem si zachytal a kluci si zastříleli," podotkl gólman.

Trenér Vladimír Jeřábek nicméně upozornil, že soutěž ještě nekončí. "Musíme ji důstojně dohrát. Takže vám nemohu slíbit, že teď už budeme jen bezhlavě útočit tak jako dnes. Ale jsem rád, že je to za námi. Máme extraligu i pro příští rok. Ta doba od začátku prosince byla opravdu moc dlouhá. O smlouvě pro Hoviho jsem se dozvěděl od hlasatele, ale pro hokejové Brno i jeho samotného je to opravdu dobrá zpráva," poznamenal s úsměvem Jeřábek.

Reklama