Hlavní obsah

Na Štěpánka jsme nenašli recept, smutnil po vyřazení kouč Sparty Holaň

OSTRAVA

Skvělý výkon brankáře Jakuba Štěpánka ve čtvrtfinálové sérii se Spartou rozhodl o postupu hokejistů Vítkovic mezi elitní kvarteto extraligy. V rozhodujícím sedmém utkání kryl mladý vítkovický gólman 47 střel, překonat ho dokázal pouze sparťanský obránce Gulaši. V boji o postup do finále Vítkovice čeká pražská Slavia. Semifinále začíná ve čtvrtek v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Jakub Štěpánek se raduje z postupu do semifinále extraligy.

Článek

„Každý ví, kdo Vítkovicím sérii vyhrál. Jednoznačně Kuba. Chytal skvěle. Stačí si vzít statistiku z dnešního zápasu. Vyslali jsme na něho 48 střel, pustil jednu,“ řekl Michal Gulaši, autor jediné včerejší branky Sparty. „Prostě naši hráči nenašli na Kubu recept,“ přidal se trenér Miloš Holaň.

Jakub Štěpánek, v sedmizápasové sérii pětkrát vyhlášený nejlepším hráčem utkání, gloriolu odmítal. „Kdyby spoluhráči nedali góly, mohl bych se třeba přetrhnout a nebylo by to nic platné.“ Podle mága v brance sérii rozhodla výhoda sedmého utkání na domácím ledě.

Gulaši: Všechno mohlo být jinak

Stejný názor měl i vítkovický trenér Alois Hadamczik. „Statisticky je zachyceno, že sedmý zápas doma má velkou moc.“ A ještě dodal: „Musím znovu pochválit Štěpánka, ale také celý tým za to, že se držel zadaného úkolu a tím bylo, aby náš útok byl zároveň naší obranou.“

Gulaši s vítkovickými hlasy nesouhlasil. „Stačilo, abychom v první třetině protlačili do branky puk, který se zastavil za Kubou kousek před brankovou čárou. Však víte, že v této sérii vyhrával ten, kdo dal první gól.“

Holaň přidal ještě jiný názor na rozhodující moment včerejšího duelu. „Podle mne nás první inkasovaná branka stála celý zápas a vlastně i sérii.“ Domácí stanuli na prahu už semifinále zkraje třetí třetiny po dvou slepených brankách během 53 sekund.

„Když prohráváte 0:3 a konec se blíží, tak už tušíte, že s výsledkem už sotva nějak pohnete,“ dodal Gulaši.

Reklama

Související témata: