Hlavní obsah

Slávisté se zbavili strašáka záchrany a nalezli pohodu

PRAHA

Koncem února ještě hokejistům Slavie vážně hrozil boj o udržení v extralize, o měsíc později jsou nečekaným semifinalistou. Pražané se nejdříve prokousali předkolem, když přešli přes Litvínov, a ve čtvrtfinále vyřadili favorzivaný Zlín.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencům.

Článek

„Před sezónou bylo mým přáním právě semifinále a jsem moc rád, že se tam povedlo dojít i přes předkolo. Na Zlín jsme si hodně věřili, celou sezónu se nám právě na něj daří, nakonec to s ním máme 8:2 na zápasy. Sám nevím, jak je to možné, ale soupeř v sezóně padl doma snad jen sedmkrát a nám se tam podařilo vyhrát hned tři utkání,“ tvrdil trenér Vladimír Růžička.

„Když jsme se zbavili toho strašáka, že nebudeme mezi desítkou pro play-off, mužstvo to hodně nakoplo a už našlo pohodu,“ mínil nejlepší obránce pražského celku Petr Kadlec.

„My jsme v tom takoví podivní, pořádně zabereme, až když teče do bot. Pořád slyším, že nemáme gólmana, ale zase jsme v semifinále. Samozřejmě nás táhne Červenka, který je suverénně nejlepším hráčem ligy, ale dobře mu sekundují i kluci kolem. On dává důležité góly, ale je to o týmovém projevu, který zdobí disciplína, aktivní obrana a dobré bruslení,“ doplnil kouč.

Zlín po druhém místě v základní části končí sezónu dřív, než by čekal. „Za klíčový pro osud série bych označil druhý zápas doma, kdy jsme nevstřelili gól, a pak ten následující v Praze. Tam jsme nedali ani jeden ze čtyř nájezdů, z nichž jsme přitom v základní části brali hodně bodů navíc. Vyhrát, mohla se série vyvíjet úplně jinak,“ litoval elitní centr Petr Leška.

Přestože Slipčenko v brance Slavie podle něj nepůsobil úplně nejjistějším dojmem, na postup přes Zlín to stačilo. „Gólů dostával dost, jenže Slavie hraje dobře dozadu a beci mu pomáhají, v obranné činnosti byli lepší. My jeli celou sezónu poctivě naplno, ale nepovedlo se v play off nějaká procenta přidat,“ dodal Leška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice