Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli Brnu a čekají na soupeře v baráži

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou již jistými účastníky baráže o extraligu. V 10. kole skupiny o udržení v nejvyšší soutěži v úterý podlehli doma již jistě zachráněné Kometě Brno 2:4 a na předposlední Kladno ztrácejí dvě kola před koncem osm bodů. V boji o účast v příštím ročníku extraligy je čeká vítěz první ligy, kde ve finále hrají Ústí nad Labem s Chomutovem 2:2 na zápasy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Již zachráněná Kometa zvítězila i v Mladé Boleslavi. Ilustrační foto

Článek

Středočeši, kteří přivítali po třízápasovém disciplinárním trestu zpět v sestavě obránce Frola, měli v úvodním dějství střeleckou převahu, ale šance jim chyběly. Naopak hosté byli produktivní a vytěžili z minima maximum. Brněnského Hoviho vyzkoušel v páté minutě nejdříve Pabiška, ale z protiútoku se trefil z pravého kruhu k pravé tyči Schwarzovy branky z první šance hostů Divíšek.

Domácí pak promarnili dvě přesilovky a v 15. minutě zvýšil přesnou střelou po ledě k levé tyči Brabenec a Schwarze vystřídal v brance Valent. Domácí se v křeči těžko dostávali k odpovědi a Bahenský zamířil z mezikruží jen do betonu finského gólmana.

Ve 23. minutě se při Svobodově vyloučení sice trefil od modré čáry Lehikoinen, ale z překonání krajana v brněnské brance se nemohl radovat, protože sudí gól kvůli postavení hráče v brankovišti neuznali. Ve 28. minutě zachránil domácí Žabka, který zabránil Houdkově zakončení do odkryté branky. Při Nouzově vyloučení ale vzápětí už zvýšil Richter. Domácí hned za 75 vteřin vykřesali novou naději, když se při trestu Protivného prosadil Bahenský.

Mladoboleslavští ožili, ale gólman Hovi jim další snížení nepovolil ani v 45 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem, při které navíc Richter zlomil hokejku a musel hrát dlouho bez ní. V 37. minutě pak Hovi sebral přesunem téměř jistý gól Supovi a při Richtrově vyloučení minul Handlovský.

Po 74 vteřinách závěrečné části byla situace pro domácí opět nadějnější, když Hoviho prostřelil mezi betony Jindra. Ve 44. minutě byl faulován v úniku brněnský Erat, ale sám nařízené trestné střílení neproměnil. Další stoprocentní šance Gajovského a Handlovského na vyrovnání však zmařil vynikající Hovi. I při dalším tlaku dobývali domácí brněnskou branku marně a v 58. minutě ujel v oslabení Procházka a definitivně rozhodl. Mladoboleslavští tak budou stejně jako loni bojovat o účast v nejvyšší soutěži v baráži.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Bahenský (Macho, Fabuš), 42. Jindra (L. Pabiška) - 5. Divíšek (Varaďa, Ovčačík), 27. Brabenec (Huml), 29. Richter (Huml, J. Svoboda), 58. R. Procházka (Protivný). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1090.
Mladá Boleslav: Schwarz (15. Valent) - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Handlovský - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Brno: Hovi - Houdek, Zubíček, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Koma, Protivný - Erat, Dopita, R. Procházka - Varaďa, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, Meidl, Ludvík. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín