Hlavní obsah

Kladno prohrálo s Karlovými Vary, ale extraligu už udrží oba týmy

KLADNO

Hokejisté Kladna v desátém kole skupiny o udržení v extralize prohráli na domácím ledě s Karlovými Vary 0:2 a poprvé v play-out před vlastními diváky nezvítězili, přesto v úterý mohla být spokojena obě mužstva. Při porážce Mladé Boleslavi od Brna v souběžně hraném utkání znamenal kladenský výsledek pro oba soupeře definitivní záchranu v elitní soutěži.

Článek

V první třetině obě mužstva sice poctivě bruslila, ale ve hře bylo hodně nepřesností a úrovni utkání navíc neprospělo časté přerušování kvůli vyloučením. Z nich však ani jedno z mužstev nedokázalo skórovat.

Jediným vážnějším okamžikem úvodní části byla příležitost kladenského Valského, který se znenadání objevil zcela sám před karlovarským brankářem Mensatorem, jenže střelu nasměroval vedle.

Průběžný výsledek v Mladé Boleslavi, kde Brno vedlo po úvodní dvacetiminutovce 2:0, více "nastartoval" hosty. Během 40 vteřin se ve druhé části dostali do dvoubrankového náskoku, který obstarali exkladenští Skuhravý a Hluchý. Prvně jmenovaný propálil v 25. minutě Cikánka střelou po ledě téměř od modré čáry a vzápětí přišla krásná kombinace dua Skladaný - Hluchý, při které druhý z nich "uklidil" puk do poloprázdné klece.

Domácí si vypracovali pouze jedinou šanci při vyloučení Čutty. Obránce Šmach však prudkou ranou z kruhu Mensatora nepropálil. Podobně si pak následně již při hře pět na pět vedl i Patera.

Poslední část se odehrála více méně v poklidu. Západočeši s přehledem hlídali svůj náskok a na domácích bylo postupem doby stále víc patrné, že je víc než výsledek zajímala již definitivní záchrana.

HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Skuhravý (Dej), 26. Hluchý (Skladaný). Rozhodčí: Šindler, Polák - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 2140.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Mudroch, Šmach, Trončinský, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Melka, Kuchler - M. Procházka, Gengel, Stieler. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Prošek, Nosek, Parýzek, Čutta, Loginov, Mucha - Dej, Skuhravý, Hřebejk - Hluchý, Melenovský, Skladaný - Pech, Kumstát, Košťál - Zucker, Čachotský, Balázs. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.

Reklama

Související témata: