Hlavní obsah

Závěr play-out jsme nezvládli, litoval kapitán Boleslavi Richard Král

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi totálně propadli ve finiši skupiny play-out v extralize a vinou čtrnáctého místa v tabulce se musí o účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže poprat v baráži s vítězem první ligy. Poslední naději ztratili Boleslavští po prohře 2:4 v úterním duelu s Kometou Brno, která je dvě kola před koncem play-out odsoudila k bojům o extraligové bytí a nebytí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mladoboleslavský kapitán Richard Král (vpravo)

Článek

„Zápas jsme naprosto nezvládli. Brno hrálo uvolněný hokej a dělalo si z nás místy srandu. Byli jsme v křeči. Navíc jsme měli informace, že Vary vedou v Kladně, což jen zvýraznilo naši frustraci,“ konstatoval kapitán Mladé Boleslavi Richard Král.

Jaké prožíval pocity? „Ne jednu stranu je to úleva. Víme, co nás čeká. Hráli jsme baráž dva roky po sobě a zkusíme si ji potřetí,“ pokrčil rameny zkušený útočník.

Marně si lámal hlavu nad propadem týmu v play-out. „Nevím, co se s námi stalo. Kdybychom to věděli, tak nejsme tam, kde jsme. Závěr nám nevyšel. Mrzí nás celá druhá půlka sezóny, přitom ta první byla super. Pokazili jsme si to na začátku play-out. Ztratili jsme zbytečné body a nashromáždily se malé střípky, které do sebe zapadají. Štěstíčko se od nás odvrátilo,“ uvažoval Král.

Do konce skupiny o udržení zbývají dvě kola. „Jaká bude sestava, to je věcí vedení a trenérů. Myslím, že by si hráči, kteří táhli většinu sezóny, měli odpočinout a pošetřit síly na baráž. Chceme play-off důstojně dohrát, ale nic to neřeší, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme,“ mínil kapitán.

Najde tým síly pro baráž? „Loni jsme do ní šli zklamaní a zvítězili jsme 4:0 na zápasy. Mužstvo se musí znovu namotivovat. Není rozdíl, jestli jdeme do baráže z extraligy, nebo z první ligy. Zvládli jsme obě tyto pozice. Bylo by škoda letos extraligu pustit,“ zdůraznil Král.

Na Boleslav vyjde vítěz prvoligového finále mezi Ústím a Chomutovem. „Neviděl jsem ani jeden jejich zápas a první ligu jsem vůbec nesledoval. Nemůžu říci, kdo je lepší a ani netuším, kdo z nich má blíž do baráže,“ pravil ještě mladoboleslavský lídr.

Reklama

Související témata: