Hlavní obsah

Růžička a Hadamczik si vjeli do vlasů, před semifinále rozpoutali válku slov

PRAHA

Dřív než začaly jejich týmy na ledě bojovat o finále, rozpoutali hokejoví trenéři Slavie a Vítkovic válku slov. Vladimír Růžička a Alois Hadamczik se už delší čas nemají zrovna rádi, teď si ale přes média vzkazují, jak se vzájemně neuznávají a pohrdají tím druhým. „Pan Hadamczik je pro mě vzduch a už nechci řešit, co někde vykládá. Jako trenéra ho ale neuznávám,“ tvrdí Růžička.

Článek

„Jasně, on uznává jen sám sebe. Takové výkřiky do tmy mě nezajímají. Asi mu ležím hodně v žaludku, nemám však potřebu o něm pořád mluvit,“ reaguje Hadamczik a dodává: „Neberu Růžičkovi ani jeho názory, i když už dávno nemá tu gloriolu.“

Mezi těmi dvěma to prostě pěkně jiskří a už zcela ztratili vůči sobě respekt. Eskalace vzájemného napětí se dala vypozorovat už před čtyřmi lety při hodnocení olympijského bronzu v Turíně, kdy Růžička jako šéf reprezentační komise dost hlasitě vyčítal Hadamczikovi, že v roli reprezentačního kouče špatně vedl mužstvo a hráči nevěděli, co mají hrát.

„Křičel tak, že ho bylo slyšet až ven, to mi nepřišlo zrovna kolegiální,“ vzpomínal tehdejší trenér národního týmu s tím, že mu hází klacky pod nohy ten, kdo předtím po zisku zlata na MS 2005 od reprezentace utekl. Po zisku světového stříbra v Rize se situace dočasně uklidnila.

Loni však vítkovický trenér po prohrané čtvrtfinálové sérii play off se Slavií v návalu emocí nepodal Růžičkovi ruku. „Já bych z toho vědu nedělal, pak jsem mu zavolal,“ mírnil o pár dnů později napětí Hadamczik, jenže to už se vzájemná řevnivost rozhořela znovu. „Jeho jednání o něčem svědčí, ať si o něm udělá každý obrázek sám. Já umím porážku přijmout, i když to bolí. Mě lidsky zklamal a těch momentů, proč ho mám pod čarou, je víc,“ tvrdí současný kouč národního týmu a Slavie.

Doslova rozbuškou už tak napjatého vztahu se stala podzimní kauza, kdy reprezentační asistent Jandač bez důkazů naznačil, že Hadamczik nechce uvolňovat hráče pro národní tým. Trenéra Vítkovic to ale maximálně vytočilo a Jandače nazval trenérským bažantem, kterému ještě teče mléko po bradě.

Růžička se asistenta razantně zastal a došlo na další mediální přestřelku. Hadamczik si pak neopomněl rýpnout do soka po olympijském neúspěchu ve Vancouveru. „Co bychom teď dali za bronz z Turína. Jenže Růžička je prostě chráněná zvěř,“ řekl tehdy pro deniksport.cz.

„Rozhodně nechci, aby ta série byl vnímána jako souboj Růžičky s Hadamczikem,“ tvrdí slávistický trenér, přesto sám přilévá do ohně: „Možná je to zajímavé pro vás jako novináře, ale já si s ním prostě už nemám co říct a těm jeho výmyslům, které šíří, se můžu jen smát.“

Hadamczik má ale jasno: „Na rozdíl od Růžičky nemám ve zvyku lidem něco vzkazovat přes noviny.“

Reklama