Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 7:2Vítkovice na úvod semifinále deklasovaly Slavii, úřadovala Štefankova řada

PRAHA

Hokejisté Vítkovic vstoupili úspěšně do semifinále play-off, když využili domácího prostředí a porazili pražskou Slavii 7:2. Růžičkovi svěřenci šli sice už ve čtvrté minutě do vedení, o náskok ale bleskově přišli a ve zbytku utkání už vedení Ostravanů nesmazali. Vidět byla zejména Štefankova řada s Krenželokem a Szturcem, která zařídila pět branek. Série pokračuje druhým zápasem v pátek, znovu v Ostravě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický Denis Rehák střílí gól slávistickému brankáři Robertu Slipčenkovi.

Článek

Jak uhlídat Červenku s Kůrkou? Zásadní otázku řešily Vítkovice před startem semifinále se Slavií. A už ve čtvrté minutě zjistily, že to nebude snadná práce. Při přesilové hře našel právě Červenka Kadlece, ten okamžitě prodloužil na Kůrku, kterému sice střela do odkryté klece nesedla, kotouč se ale od Štěpánkových betonů přesto dostal za čáru.

Jenže radost z vedení vydržela sešívaným jen necelou minutu.Po přejetí útočné modré čáry pálil zpoza obránce Krenželok, Slipčenko puk nedůsledně vyrazil jen před sebe a s dorážkou vlastní střely už vítkovická devětadvacítka neměla problém. Za dalších sedmnáct vteřin navíc bylo Pražanům ještě hůř.A Slipčenko znovu neměl nejčistší svědomí. Rehákovi se střela v pádu příliš nevydařila, slávistickému brankáři přesto pod betony proklouzla do sítě. Slavia byla po bleskovém obratu opařena, vzrůstající tlak domácích ale ve zbytku první části ustála.

Vondrka ještě vykřesal naději

Prostřední třetina začala v opatrném tempu, oba týmy se zaměřily především na pozornou defenzivu. Až na začátku 27. minuty vybojoval za brankou zdánlivě ztracený kotouč Krenželok a Szturc z bezprostřední blízkosti poslal domácí do dvoubrankového vedení. Za další dvě minuty mohl Slavii definitivně položit na lopatky Ujčík, Slipčenko ale, ač už ležel na ledě, zastavil puk na brankové čáře.

Jenže ani jeho protějšek Štěpánek nezůstával pozadu. V 32. minutě nejprve vychytal Červenku, pak si skvěle poradil i se dvěma dorážkami Havla. Zejména při té poslední, kdy reflexivně máchl lapačkou, si vysloužil bouřlivý potlesk domácího publika. Slávisté postupem času přeci jen přidávali na tempu a v 36. minutě za to byli odměněni. Vondrka se povedenou kličkou zbavil Reháka a bekhendovou střelou snížil na 2:3.

V závěru domácí navyšovali skóre

Úvod třetí části ale Slavia nezachytila. Současně s koncem vítkovické přesilovky napřáhl na modré Kuboš a na hranici brankoviště stojící Štefanka vrátil Slipčenkem vyražený puk do branky. V 51. minutě navíc nahazoval kotouč na branku Rehák a svým druhým gólem v zápase zvyšoval už na 5:2. Asistenci si připsal i Lukáš Krenželok, pro něhož to byl již čtvrtý kanadský bod v zápase.

Slavia poté už naprosto rezignovala a začala šetřit síly na další den. Toho domácí dokázali využít k navýšení skóre. Nejprve se už popáté v zápase prosadila Štefankova řada, když skóroval právě její centr, pak na konečných 7:2 uzavřel Vrána.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
Vítkovice Steel - Slavia Praha 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)on-line
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Jurečka), 5. Rehák (Hruška), 27. Szturc (Krenželok, Stehlík), 41. Štefanka (Kuboš, Krenželok), 51. Rehák (Szturc, Krenželok), 58. Štefanka (Barinka), 58. Vrána (Treille) - 4. Kůrka (Kadlec, Červenka), 36. Vondrka (Kůrka, Červenka). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7372.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Plášek - Kvapil, Štefanka, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Sklenář - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, P. Jelínek, Vondrka - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články