Hlavní obsah

Krenželok proti Slavii zářil a říká: Loňská zkušenost nám velí neblbnout

Vladimír KolářPrávo

Vítkovice ve čtvrtečním prvním semifinále hokejové extraligy rozstřílely Slavii 7:2. Velký podíl na tom měl Lukáš Krenželok. S gólem a třemi asistencemi byl nejproduktivnějším hráčem utkání. „Ve čtvrtfinále jsem se s mančaftem jenom vezl, bylo potřeba zapnout,“ řekl v pozápasovém rozhovoru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Lukáš Krenželok číhá za brankou Slavie střeženou Robertem Slipčenkem.

Článek

V sedmi čtvrtfinálových utkáních se Spartou jste měl jen jednu asistenci, v prvním semifinálovém se Slavií gól a tři asistence. Co se to s vámi stalo? Se Spartou jsem se s mančaftem pouze svezl a to bylo samozřejmě špatně. Bylo už třeba zapnout a jsem rád, že se mi to podařilo a nezůstalo jen u předsevzetí.

Jaký je rozdíl mezi Spartou a Slavií? Zásadní v tom, že se Slavií se hrál útočný hokej, až nás trenér musel uklidňovat a nabádat, abychom mysleli na také obranu. Se Spartou to bylo jiné. Hodně bojovné, hodně o bránění, sparťané tvrdě dohrávali souboje.

A Slavia má v brance Slipčenka, který puky vyráží před sebe. To je přece výhoda, ne? Ano, těžili jsme z toho.

K Červenkovi jste osobního strážce nepostavili. Jak zněl úkol, aby byl eliminován? Všechny lajny dostaly stejný. Nedat mu prostor a snad se to alespoň trochu dařilo.

Lekl jste se, když Slavia krátce po zahájení zápasu vstřelila první gól? Ne, protože za minutu jsme vyrovnali a pár sekund nato šli do vedení.

Klíčový okamžik se odehrál na začátku třetí třetiny, kdy jste byl zasažen hokejkou do obličeje. Proč jste nepadl na led, když to byl jasný faul? Protože to nedělám. Rozhodčí signalizoval vyloučení slávisty, mně se povedlo získat puk a přihrát jej a vzápětí jsme zvýšili náskok na 4:2. Souhlasím, byl to důležitý okamžik, protože Juraj Štefanka dal gól, jímž jsme definitivně Slavii odskočili.

Cítíte se po tak výrazném vítězství psychicky nahoře? Ano, ale bláznit nesmíme. Série teprve začala.

Jste ve střehu a opatrný proto, že ve čtvrtfinále Slavia prohrála první zápas ve Zlíně 1:6, a pak ho vyřadila? To ne. Jsme pokorní proto, že máme loňskou zkušenost a ta nám velí - neblbnout!. Vedli jsme nad Slavií už 3:1 na zápasy a ona nás přesto vyřadila. Je to silný tým, proti němuž musíte hrát pořád stoprocentně koncentrovaní.

Reklama