Hlavní obsah

Trumfem Vítkovic byl znovu Štěpánek, Slipčenko bral prohru na sebe

OSTRAVA

Ani rychle obdržený gól z úvodní slávistické přesilovky nevykolejil hokejisty Vítkovic z cesty k první výhře v semifinálové sérii play-off extraligy. Domácí stihli hned v následující minutě za 17 vteřin obrat skóre a převzali režii zápasu. „Neztratili jsme hlavu a po otočení výsledku musel soupeř už jen dotahovat,“ tvrdil spokojený vítkovický kouč Alois Hadamczik.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický Denis Rehák střílí gól slávistickému brankáři Robertu Slipčenkovi.

Článek

Domácí trenér ocenil, jak Krenželok po odvážném průniku dorazil do sítě vlastní střelu a vzápětí Rehák svým vůbec prvním gólem v lize dovršil bleskový obrat. "Nestačil jsem si ani pořádně sáhnout na puk a už mi to tam napadalo. Mužstvo jsem nepodržel, většina gólů jde na mou hlavu,“ litoval gólman Slavie Robert Slipčenko. „Výkon brankáře nebyl ideální,“ připustil i asistent kouče hostů Jiří Čelanský.

Vítkovice naopak měly v brance trumf a s vedením získaly i útočné sebevědomí. „Největší rozdíl byl v proměňování šancí a znovu nás držel skvělý Štěpánek,“ těšilo Hadamczika.

„Začali jsme ustrašeně a často pouštěli vítkovické hráče až těsně před branku. Neházel bych to na gólmana, udělali jsme moc chyb,“ litoval Michal Vondrka, který se při stažení hry na tři útoky přesunul do elitní formace k Červenkovi s Kůrkou a dal kontaktní gól na 3:2, když přetlačil v souboji jeden na jednoho padajícího Reháka.

Klid na domácí hokejky se ale vrátil už po 33 vteřinách třetího dějství. Vyloučený Vašíček už sice skočil na led, přesilovkový vzorec Vítkovic ale ještě zafungoval.

„Slávisté nám nechali dost prostoru a nešli tak ostře do soubojů jako Sparta,“ říkal autor dvou branek Juraj Štefanka. Po Rehákově ráně od modré byl slávistický odpor definitivně zlomen, rozjetí domácí ještě dvakrát překonali zoufalého Slipčenka. „Trenér neudělal žádné gesto, že bych měl střídat a já jsem vděčný za každou odchytanou minutu. Do pátku si musím vyčistit hlavu,“ tvrdil brankář.

Reklama

Související témata: