Hlavní obsah

Vítkovice znovu otočily zápas se Slavií a vyhrály doma i podruhé

PRAHA-tv

Stejně jako v prvním utkání, i ve druhém semifinále mezi Vítkovicemi a Slavií Praha se Pražané dostali do vedení, a znovu se nakonec radovali hokejisté z Ostravy. Tentokrát na vedoucí branku Havla odpověděl už za třináct vteřin Radim Hruška, pak přidali další branky Treille a Štefanka a Vítkovice vyhrály 3:1. Třetí utkání série se hraje v pondělí v Praze.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Yorick Treille z Vítkovic (vlevo) v souboji s Jiřím Doležalem ze Slavie v pátečním semifinálovém duelu.

Článek

Po sedmigólovém přídělu v prvním semifinále nahradil v brance Slavie Slipčenka Dominik Furch, více práce měl ale zpočátku strážce domácí svatyně Štěpánek. Ve dvanácté minutě jej dělovkou do masky téměř skolil Červenka. Vzápětí si Kvapil při hře ve čtyřech obhodil Žižku a dostal se sám až před branku, bekhendem však zakončil těsně vedle.

Po dvou minutách druhé části dostal Slavii do vedení Havel, když zasekl puk před bránícím Trnkou, posunul se ještě do lepší střelecké pozice a prostřelil Štěpánka. Vedení ale hostům vydrželo jen třináct vteřin. Radim Hruška si vyměnil puk se Strapáčem a ve finiši sám zakončil.

V brance Slavie dostal tentokrát příležitost Dominik Furchfoto: ČTK/Petr Sznapka

Ve 48. minutě Vítkovice skóre zápasu otočily. Treille se prodral kolem váhajícího Žižky a napálil puk do horní tyčku Furchovy branky. Na druhé straně prověřil Štěpánka Vondrka, vítkovický gólman ale zachoval chladnou hlavu a poradil si i s důrazným Holcem před brankovištěm.

Při závěrečné power play Slavie ještě na konečných 3:1 pro Vítkovice upravil Štefanka.

Předposledním, jedenáctým kolem, pokračovala také skupina o udržení v extralize. V podstatě už ale nebylo o co hrát, protože poslední Mladá Boleslav už má takovou bodovou ztrátu, že má jistou účast v baráži s vítězem první hokejové ligy.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, semifinále:
Vítkovice - Slavia Praha 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)on-line
Branky: 23. R. Hruška (Strapáč), 48. Treille, 60. Štefanka (Burger) - 23. Havel (M. Čermák). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8124.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Stav série: 2:0. Předchozí zápas: 7:2.
Skupina o udržení, 11. kolo:
Ml. Boleslav - Kladno 5:6 (1:1, 2:4, 2:1)on-line
Branky: 19. a 29. D. Vrbata, 35. Jiruš, 42. Bahenský, 58. Handlovský - 23. a 27. Gengel, 9. Melka, 29. Stieler, 31. Diviš, 55. Kalla.
Brno - Karlovy Vary 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)on-line
Branky: 13. Šindel, 23. Svoboda, 25. Ludvík, 49. Dopita - 19. Košťál, 39. Melenovský.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec