Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 2:1Pardubice mají v semifinále první výhru, Liberec přehrály 2:1

PARDUBICE

Sérii čtyř vítězných zápasů v řadě hokejisté Liberce prodloužit nedokázali, v prvním utkání semifinále na ledě Pardubic prohráli 1:2. Domácí útočník Petr Koukal na jeden gól Pardubic přihrál a druhý vstřelil sám, za hosty dokázal skórovat jen Zdeněk Ondřej. V utkání kralovali oba brankáři Dominik Hašek a Marek Pinc, druhé semifinále se hraje v neděli opět v Pardubicích.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek zasahuje v utkání proti Liberci.

Článek

Liberec začal pěkně zostra a Dominik Hašek v domácí brance se měl co ohánět. Ve druhé minutě na druhé straně ujel Sýkora, před Pincem naznačil střelu a pokusil se jej objet, liberecký gólman ale stačil ještě jeho následnou střelu zblokovat mimo tyče. Další příležitost se Pardubicím paradoxně naskytla při vlastním oslabení v patnácté minutě, kdy ujela dvojice Koukal, Starý. Koukal místo riskantní přihrávky přes obránce zkusil vystřelit sám, ovšem minul branku.

Skóre otevřeli domácí při přesilové hře ve 23. minutě. Koukal předal puk Kolářovi u branky, ten jej poslal Sýkorovi v levém kruhu pro vhazování a na jeho dělovku neměl Pinc nárok. Pardubičtí fanoušci se neradovali dlouho. Po dvou minutách vyrazil Hašek střelu Blatného ke svému obránci, ale než Kočí stihl puk odpálit do bezpečí, praštil do něj dojíždějící Ondřej tak šikovně, že skončil v síti.

Po odehrané polovině základní hrací doby byly Pardubice blízko k využití i druhé přesilovky v zápase, ale proti byl Marek Pinc. Nejprve si poradil s dělovkou Sýkory a vzápětí bravurně zneškodnil i dorážku Somíka. Domácí stupňovali svůj tlak, Starého znovu vychytal Pinc, Sýkora pálil vedle.

Vyšlo to až po druhé přestávce. Ze třetí třetiny uteklo jen 43 vteřin, když dostal Koukal přihrávku za obránce a blafákem do bekhendu překonal Pince trefou mezi betony. Zápas pokračoval ve svižném tempu a do šancí se dostávali hráči na obou stranách. Více jich měli na kontě přece jen Pardubičtí, Pinc musel zasahovat při akcích Pineaulta a Pivka.

Liberec mohl srovnat skóre po vyloučení Kočího v 50. minutě, jenže Klimenta ani Nedvěd Haška překonat nedokázali. Nápor hostí měl kulminovat tři minuty před koncem základní hrací doby při další přesilové hře, jenže jen díky zaváhání Starého mohli být rádi, že znovu neinkasovali.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, semifinále:
Pardubice - Liberec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)on-line
Branky a nahrávky: 23. Sýkora (Kolář II, Koukal), 41. Koukal (Kolář II, Havíř) - 25. Ondřej. Hl. rozhodčí: Minář, Šír. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 115 (vyprodáno).
Pardubice: D. Hašek - J. Nakládal, Havíř, Jillson, J. Kolář I, Píša, Kočí, Mackenzie - J. Kolář II, Koukal, Starý - Zohorna, Pivko, Sýkora - Špirko, Somík, Pineault - Kousal, Rákos, Cetkovský - Buchtele. Trenér: Václav Sýkora.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Jareš, Výtisk, Holub, Derner - Klimenta, Nedvěd, Bartovič - Matějovský, Podkonický, Vantuch - Blatný, Nedorost, Ondřej - Víšek, Dušek, Špaček - Plodek. Trenér: Jiří Kalous.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: