Hlavní obsah

Přestřelku v Mladé Boleslavi vyhrálo Kladno 6:5

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 11. kole skupiny o udržení v extralize s Kladnem 5:6. Páteční výsledek však již nemohl nic změnit na jejich poslední příčce a jistotě účasti v baráži proti vítězi finále první ligy mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. Po dvou brankách zaznamenali mladoboleslavský David Vrbata a kladenský Ladislav Gengel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Kladna oslavují gól

Článek

Domácí tým nastoupil do utkání se silně pozměněnou sestavou. Vzhledem k jistotě účasti v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži dostali někteří nejvytíženější hráči volno a do utkání nastoupilo hned několik juniorů. Skóre utkání otevřelo v deváté minutě Kladno, které naopak přijelo s kompletní sestavou. Prvním střelcem zápasu se stal Melka. Mladoboleslavští ale dokázali ještě v úvodní třetině srovnat skóre, když se mezi střelce zapsal necelé dvě minuty před sirénou Vrbata.

Prostřední část zápasu připomínala svou kvalitou a bezstarostností letní přípravné utkání před novou sezonou a přinesla celkem branek. Nejprve o dva góly odskočili hosté z Kladna, když se dvakrát mezi střelce zapsal Gengel. Za domácí poté snižoval opět Vrbata, ale hosté dvěma slepenými góly utekli až na tříbrankový rozdíl.

Po čtvrté obdržené brance nevydržel v domácí brance gólman Valent a nahradil ho junior Klimíček, pro kterého to byla extraligová premiéra. A nebyla zrovna příjemná, jelikož si sáhl až na druhý kotouč mířící mezi jeho tyče. První střelu totiž vyslal přesně do levého horního rohu jeho klece kladenský Diviš. Mladá Boleslav však ještě stačila v druhé třetině snížit na dvoubrankový rozdíl, když přesilovou hru pět na tři využil přesnou střelou obránce Jiruš.

Do třetího dějství nastoupil v domácí kleci opět Valent a sledoval jak jeho spoluhráči již po 71 vteřinách snížili na rozdíl jediného gólu. Přesnou střelou se prosadil Bahenský. Vyrovnat se ale Mladé Boleslavi před nejslabší návštěvou sezóny nepodařilo. Dvoubrankový rozdíl pro hosty vystřelil v 55. minutě Kalla a Mladoboleslavští už poté stačili pouze snížit, když necelé 3 minuty před koncem využil přesilovou hru Handlovský.

BK Mladá Boleslav - HC Geus Okna Kladno 5:6 (1:1, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Vrbata (Sup), 29. Vrbata (Gajovský), 35. Jiruš (Žabka, Nouza) 42. Bahenský (Žabka), 58. Handlovský (Žabka, Nouza) - 9. Melka (Dlouhý), 23. Gengel (Melka, Frolík), 27. Gengel (Frolík), 29. Stieler (M. Procházka, Šmach), 31. Diviš (F. Kaberle), 55. Kalla (Kameš, Kalla). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 580.
Mladá Boleslav: Valent (29. - 40. Klimíček) - Žabka, Čížek, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, J. Kasík - Gajovský, Vrbata, Sup - Bahenský, Nouza, Handlovský - Loskot, Kubeš, Ferebauer - Lenc, Jiránek, Sajdl. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, Mrázek, Mudroch, Šmach, J. Dlouhý, Kužel - Diviš, Patera, Bělohlav - Valský, Kalla, Bílek - Stieler, M. Procházka, Kuchler - Gengel, Melka, Frolík. Trenéři: O. Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec