Hlavní obsah

Kometa se rozloučila s fanoušky vítězstvím nad Karlovými Vary 4:2

BRNO

V duchu oslav a uvolněného hokeje porazila Kometa Brno v 11. kole skupiny o udržení v extralize ve svém posledním vystoupení v domácí hale Rondo Karlovy Vary 4:2. V oboustranně útočném pojetí pomohl produktivnější Kometě k vítězství jistý výkon brankáře Sasu Hoviho, jenž zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenérské due brněnské Komety Ladislav Lubina (dole) a Vladimír Jeřábek (vpravo)

Článek

Na hře obou týmů bylo patrné, že již o nic nejde. Domácí trenér Jeřábek při absenci několika zraněných útočníků postavil čtvrtou řadu se dvěma obránci Komou a Kempným, které doplnil Meidl. Na vedoucí branku brněnského Šindela odpověděli hosté zvýšeným tlakem. Dlouho ale hledali způsob na překonání Hoviho, kterému nechávali vlastní obránci hodně příležitostí k vyniknutí. Těsně před koncem třetiny stačil Hovi vyrazit Pechovu střelu před sebe, kotouč se dostal před volného Košťála, který pohodlně vyrovnal.

Brňanům vyšel střelecky vstup do druhé třetiny, kdy v rozmezí devadesáti sekund vstřelili dvě branky. Ještě před tou první školácky promarnil sólový nájezd na Hoviho karlovarský útočník Zucker, jenž tak dlouho přemýšlel jak situaci vyřešit, až mu kotouč z hole utekl za branku. Z protiútoku našel Brabenec zcela volného Svobodu, jehož střela proklouzla Sáblíkovi mezi chrániči do sítě.

Další gól Brňanů připojil po akci obránců Houdka se Zubíček útočník Ludvík, který překvapil Sáblíka ostrou střelou z patnácti metrů k tyči. Minutu před koncem druhé třetiny při signalizovaném trestu pro brněnského obránce Nováka nedokázali domácí obránci odpálit kotouč z prostoru před brankou, kde se nejlépe orientoval Melenovský a snížil - 3:2.

I když Energie vstoupila do poslední třetiny se snahou o vyrovnání, Dopita čtvrtým gólem přidal pojistku na vítězné loučení s vyprodanou halou Rondo. Po zápase podstoupili brněnští hokejisté ještě velkolepou děkovačku za sezonu, v níž po beznadějně posledním místě v průběhu základní části po nástupu trenérů Jeřábka, Lubiny a Trličíka zachránili suverénně extraligu.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Šindel (Varaďa, Novák), 23. J. Svoboda (Brabenec), 25. Ludvík (Houdek, Zubíček), 49. Dopita (Ludvík, Houdek) - 19. Košťál, 39, Melenovský. Rozhodčí: Polák, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Zubíček, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Sova, Protivný - Erat, Dopita, Ludvík - Varaďa, Šindel, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Koma, Meidl, Kempný. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Karlovy Vary: Sáblík - Černý, Prošek, Čutta, Logionov, Nosek, Mucha, Schmidt, - Kumstát, Pech, Košťál - Hluchý, Melenovský, Skladaný - Zucker, Čachotský, Balázs - Cyganov, Budinský, Hřebejk. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.

Reklama

Související témata: