Hlavní obsah

Zase jsme doplatili na chyby, bědoval slávista Kadlec po prohře ve Vítkovicích

OSTRAVA

Vítkovičtí hokejisté jsou po druhém semifinálovém vítězství na domácím ledě nad Slavií už v polovině postupové cesty, aby mohli po osmi letech hrát zase o titul. Páteční duel nasměroval v jejich prospěch Yorick Treille, který si tak připsal už druhý vítězný gól v letošním play off.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Yorick Treille z Vítkovic (vlevo) v souboji s Jiřím Doležalem ze Slavie v pátečním semifinálovém duelu.

Článek

„Byl jsem rozjetý proti chybujícímu obránci, šlo jen o to trefit branku a střela sedla parádně,“ říkal Francouz, jenž opatrné dění na ledě narušil ve 48. minutě potrestáním nepřesné rozehrávky slávistů. Žižka se tam marně natahoval po puku, který mu napadající útočník sebral a pohotovou střelou nahoru překonal klečícího Furcha, jenž působil v brance hostů jistěji než Slipčenko při sedmigólovém přídělu v úvodním zápase.

„Dokázali jsme zahrát zodpovědněji, nedopustit ani tolik dorážek a dobrým bruslením se dařilo roztáhnout hru, jenže jsme ve třetí třetině zase doplatili na chyby,“ tvrdil nejzkušenější zadák Slavie Petr Kadlec. „Potřebujeme se víc tlačit před Štěpánka, jinak na něj recept nenajdeme,“ doplňoval kanonýr hostů Roman Červenka, jemuž domácí věnovali hodně pozornosti, včetně dohrávání každého souboje. „Byli dotěrní, ale nepřišlo mi to extrémní.“

Ke konci už domácí nemohli

Pro ostravský celek bylo zase důležité, že za třináct vteřin odpověděli na slávistické vedení „Podceněná situace po našem gólu hodně mrzí, takové bleskové srovnání skóre poznamená naladění týmu,“ připustil asistent trenéra hostů Jiří Čelanský. Jeho tým si tlakem v závěru vyrovnání nevynutil, efekt neměla ani minutová power play a naopak čtyři vteřiny před koncem pečetil druhý bod Vítkovic v sérii do prázdné branky Štefanka. „Utkání nás stálo hodně sil a ke konci jsme už nemohli, o to je vítězství cennější,“ připustil Treille.

„Oba celky hrály opatrně. Líbila se mi ale naše pečlivá obrana i velké nasazení a bojová morálka, díky nimž jsme splnili domácí povinnost,“ tvrdil trenér vítězů Alois Hadamczik, jehož tým veze do Prahy slibné vedení 2:0 na zápasy. „Hráči potřebují zregenerovat, ale jednodušší bude cesta jen v tom, že jedeme v neděli, kdy by neměly být na dálnici zácpy,“ usmál se vítkovický kouč. „Doma musíme hrát tak, abychom srovnali sérii,“ usoudil Kadlec.

Reklama

Související témata: