Hlavní obsah

Koukal zařídil Pardubicím góly, o zbytek se postaral Hašek

PARDUBICE

Petr Koukal a Dominik Hašek, to byli hlavní strůjci vítězství pardubických hokejistů v prvním semifinále hokejové extraligy proti Liberci. Koukal na jednu branku domácího týmu přihrál, druhou, vítěznou, efektně proměnil sám a rozhodl o úvodní výhře 2:1. Hašek za svá záda zase pustil jediný puk a to ještě hodně díky chybě svého obránce Kočího, který si jej ve druhé třetině nedostatečně pokryl před dotírajícím soupeřem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost pardubických hráčů Jana Starého, Jana Koláře a Petra Koukala.

Článek

„Poučili jsme se ze série s Třincem i ze čtvrtfinále Liberce s Plzní a rozhodně jsme nechtěli soupeře podcenit. Liberec hraje hodně rychlý a atraktivní hokej, je těžké jejich hráče zastavit,“ skládal Petr Koukal po zápase komplimenty libereckému týmu. Na začátku druhé třetiny to byl právě centr první pardubické řady, kdo rozehrál přesilovkovou akci vedoucí k prvnímu gólu Pardubic.

Liberec se ale oklepal už po dvou minutách. Hašek vyrazil střelu Blatného před sebe, kde se puku chopil obránce Václav Kočí. Než s ním ale stačil cokoliv udělat, praštil do něj dojíždějící Ondřej a puk proplachtil až za Haškova záda. „Obránce měl puk na hokejce, ale nikdo na něj nezakřičel, aby ho upozornil, že se blíží hráč soupeře. Nečekal jsem, že na mě ten puk ještě znovu poletí,“ popisoval situaci Dominik Hašek.

„Takové góly prostě padají. Byla to především dobrá práce toho libereckého hráče, který nevzdal ani zdánlivě ztracenou situaci. Nebyla to chyba jednotlivce, ale spíš chyba v komunikaci všech hráčů, kteří byli na ledě, včetně mě,“ obhajoval svého spoluhráče Hašek. „Ten gól nás dostal trochu dolů,“ přiznal trenér Pardubic Václav Sýkora. „Jenže pak jsme měli štěstí, že jsme dokázali vstřelit druhý gól,“ připomněl klíčový okamžik utkání.

Po 43 vteřinách třetí třetiny Kolář šikovně prostrčil puk na Koukala, který nakonec blafákem do bekhendu zaznamenal vítěznou branku. „Honza Kolář mi poslal přihrávku bekhendem přes dvě hokejky, já se najednou zjevil před brankářem a povedlo se mi zakončit. Byla to parádní přihrávka,“ složil Koukal poklonu svému parťákovi z prvního útoku.

Reklama

Související témata: