Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:0Pardubice porazily Liberec doma i podruhé, Hašek vychytal nulu

PARDUBICE

Suverénně zvládli hokejisté Pardubic semifinálové zápasy extraligy na domácím ledě a zaslouženě i podruhé porazili Liberec, tentokrát 4:0. V sérii na čtyři vítězné zápasy tak mají za sebou polovinu vyhraných zápasů. Branky Východočechů v neděli zařídili Rákos, Starý, Sýkora, a Cetkovský, Dominik Hašek vychytal druhé čisté konto v letošním play-off. Série bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek v Liberci.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Radost pardubických hokejistů v semifinále s Libercem.

Článek

Oba celky nastoupily ve stejných sestavách jako v prvním zápase, jen Jareše nahradil v obraně Liberce Rýgl. Znovu se začalo v rychlém tempu a šance se střídaly na obou stranách. Haška prověřili Bartovič a Plodek, Pinc zase zastavil šanci Koukala. V poslední minutě první třetiny Hašek svým nenapodobitelným stylem na zádech zlikvidoval příležitost Duška.

Podobný zákrok předvedl Pinc ve druhé třetině, když Liberci při vlastní přesilovce ujel Pineault. Vzápětí ještě Píša orazítkoval břevno hostující branky! V polovině zápasu dostal Hašek trest za vyhození puku přes hrazení, jenže hosté se při početních výhodách neskutečně trápili a spíše nechávali na holičkách svého gólmana.

Pinc držel naděje Liberce do 36. minuty, kdy mezi kruhy vystřelil Rákos a trefil se přesně k levé tyčce jeho branky. Další gól inkasovali hosté těsně před koncem druhé třetiny. Starý na modré čáře vypíchl puk jednomu z hráčů hostí a z pravé strany překonal Pince střelou nad vyrážečku.

Po pěti minutách třetí části vedly Pardubice už o tři branky. Zohorna našel zpoza branky připraveného Sýkoru a domácí snajpr se nemýlil. Od další inkasované branky zachránily Pince dobře situované tyčky. Nejprve k jedné se štěstím vyrazil střelu Starého a hned poté trefil tu na druhé straně Koukal. Na konečných 4:0 uzavřel skóre tři minuty před koncem Cetkovský.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, semifinále:
Eaton Pardubice - Bílí tygři Liberec 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)on-line
Branky a nahrávky: 36. Rákos (Cetkovský), 40. Starý, 46. P. Sýkora (Zohorna, Pivko), 57. Cetkovský (Kousal, Pivko). Rozhodčí: Hradil, Husička - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. Diváci: 10 115 (vyprodáno).
Pardubice: D. Hašek - J. Nakládal, Havíř, Jillson, J. Kolář I, Píša, Kočí, Mackenzie - J. Kolář II, Koukal, Starý - Zohorna, Pivko, Sýkora - Špirko, Somík, Pineault - Kousal, Rákos, Cetkovský - Buchtele. Trenér: Václav Sýkora.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Rýgl, Výtisk, Holub, Derner - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Plodek, Bartovič, Podkonický - Blatný, Matějovský, Ondřej - Víšek, Dušek, Špaček - Vantuch. Trenér: Jiří Kalous.
Stav série: 2:0. První zápas: 2:1.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice