Hlavní obsah

Mistři z Karlových Varů zakončili nepovedenou sezónu vítězstvím

Hokejisté Karlových Varů se rozloučili před vlastními fanoušky s nevydařenou sezonou vítězstvím a čistým kontem. V závěrečném kole skupiny o udržení porazili loňští šampioni už jistého účastníka baráže Mladou Boleslav 3:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Karlových Varů

Článek

V zápase o nic nešlo, protože o posledním místě Mladé Boleslavi se rozhodlo začátkem týdne. Uvolněnost byla na hráčích patrná od první minuty.

Ačkoliv Karlovy Vary hrály v úvodním dějství třikrát v oslabení, odcházely do kabin s vedením 1:0. Ve 13. minutě, při signalizovaném vyloučení Středočechů, dorazil střelu Skuhravého za záda brankáře Schwarze Němec.

Ve druhé třetině pokračoval oboustranně bezstarostný hokej. Skóre se měnilo ve 28. minutě, kdy se střelou švihem prosadil Balázs. Hosté po polovině zápasu vystřídali brankáře, když Schwarze nahradil ve 32. minutě Valent. O největší ohlas mezi diváky se však postarala zpráva, že obránci Čuttovi se narodil syn.

V závěrečné třetině dal konečnou podobu výsledku ve 43. minutě Čachotský.

12. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Němec (Skuhravý), 28. Balázs (Cyganov, Schmidt), 43. Čachotský (Cyganov, Balázs). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bryška, Čech. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 3046.
Karlovy Vary: Sáblík - Černý, Prošek, Loginov, Nosek, Mucha, Němec, Schmidt - Zucker, Skuhravý, Hřebejk - Kumstát, Pech, Košťál - Hluchý, Melenovský, Skladaný - Cyganov, Čachotský, Balázs - Budinský. Trenéři: Paleček, Baďouček, Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz (32. Valent) - Čížek, Frolo, Lehikoinen, Kasík, Jindra, Duben - Handlovský, Král, Pabiška - Boháč, Vrbata, Nouza - Macho, Gajovský, Bahenský - Ferebauer, Kubeš, Loskot - Vrba. Trenéři: Tlačil, Šejba.

Reklama

Související témata: