Hlavní obsah

Kladno zdolalo hokejisty Komety Brno a skončilo dvanácté

Hokejisté Kladna zdolali v závěrečném 12. kola skupiny o udržení v extralize doma Kometu Brno 4:3 a zajistili si konečné dvanácté místo o dva body před předposledními Karlovými Vary. Tým Geus Okna dvakrát dnešním v utkání ztratil náskok, ale v 57. minutě rozhodl obránce Milan Toman. Brno už mělo jistou konečnou jedenáctou pozici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Kladna oslavují gól na archivním snímku.

Článek

Rychlý bezstarostný hokej se divákům na Kladně musel líbit. O bouřlivou atmosféru se starali především početní fanoušci z Brna. Domácí trenér Vejvoda nasadil do branky po dlouhé době místo Cikánka ještě nedávnou jedničku Kopřivu, který odchytal první polovinu utkání a mohl se přímo na ledě rozloučit, protože mu končí smlouva a z Kladna odejde. Kouč Jeřábek dal příležitost trojce Hylákovi.

Hra se střídavě přelévala z jedné strany na druhou. Skóre se však v úvodní třetině změnilo pouze jednou. Melka dostal parádní přihrávku od Frolíka a blafákem poslal domácí tým do vedení.

Na začátku druhé části Kalla již po 40 vteřinách hry bekhendem zvýšil na 2:0. Hned ve 23. minutě ale Moravané dokázali snížit, když vyloučení Tomana potrestal Kempný, který sklepl puk ze vzduchu za Kopřivova záda. Hostům rázem narostla křídla a ještě do konce druhé třetiny využili další početní výhodu. Už před Cikánkem se nejlépe orientoval Šindel.

V poslední dvacetiminutovce se hrál velice otevřený hokej. Středočechy poslal znovu do vedení ve 43. minutě Bělohlav, i když regulérnost branky musel potvrdit až videorozhodčí. Kometa však ještě jednou dokázala vyrovnat díky Mojžíšovi. Vítězná branka nakonec padla tři minuty před koncem, kdy se Kladno ze své čtvrté početní výhody v utkání dokázalo poprvé prosadit. Hyláka překonal střelou od modré čáry Toman.

HC Geus Okna Kladno - HC Kometa Brno 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Melka (Frolík, Toman), 21. Kalla (Dlouhý, Bílek), 43. Bělohlav (Stieler, Mudroch), 57. Toman (Dlouhý) - 23. Kempný (J. Svoboda), 36. Šindel (Erat, Sova), 51. Mojžíš. Rozhodčí: Hodek, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 2575.
Kladno: Kopřiva (33. Cikánek) - Kameš, F. Kaberle, Toman, Mudroch, Šmach, J. Dlouhý - Frolík, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Melka, Kuchler - M. Procházka, Gengel, Stieler. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Brno: Hylák - Houdek, Sova, Novák, Mojžíš, Richter, Kempný - Erat, Ludvík, Meidl - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Koma, Šindel, Ovčačík - Varaďa, Protivný. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: