Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 5:3Slavia v divokém utkání přehrála Vítkovice a v semifinále slaví první triumf

PRAHA

Zápas plný bláznivých obratů, bleskových kontaktních gólů a slávistickou závěrečnou radost nabídlo třetí semifinále mezi Slavií a Vítkovicemi. Pražané, jak už se v sérii stává tradicí, sice šli do vedení, o náskok ale okamžitě přišli. Protože se ale něco podobného „povedlo“ i Vítkovicím, slaví Růžičkův tým po výhře 5:3 první semifinálový triumf. Série pokračuje za stavu 2:1 pro Ostravany v úterý znovu v O2 Aréně.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Červenka ze Slavie střílí na vítkovického gólmana Jakuba Štěpánka. Přihlíží Denis Rehák.

Článek

Neuběhly ani tři minuty a ruce většiny fanoušků v O2 Aréně letěly nad hlavu. Červenka se protáhl po levém křídle, bekhendem vypálil puk na Štěpánka, který se od brankářových zad šťastně dostal za čáru. Jenže Slavii znovu postihlo to, co v prvních dvou zápasech v Ostravě. Tedy že ihned po vedoucí trefě bleskově inkasují. V pondělí to trvalo třiadvacet vteřin. Burger se prosmýkl do útočného pásma a nikterak přesnou střelou prostřelil Furcha, jenž dostal v domácí brance přednost před Slipčenkem.

A za dalších sedmdesát čtyři vteřin už slávisté prohrávali. Nejistý Furch nedokázal udržet Barinkovo nahození a nekrytý Štefanka vrátil puk do branky. Pražané byli zaskočeni, na jejich branku se valil jeden útok za druhým a jen s přispěním štěstěny neinkasovali další gól. Zejména příležitost Vrány, který si vybruslil až před Furcha, totiž po brance volala.

Vítkovická odpověď za devět vteřin

S přibývajícími minutami se hra přeci jen vyrovnala a aktivní začali být i slávisté. A stejně jako hosté dokázali během krátkého úseku skóre otočit. Ve 14. minutě vypálil z hranice levého kruhu Endál a Štěpánkova lapačka máchla naprázdno. O třiašedesát vteřin později pak zůstal před brankou zcela sám Růžička, který dorazil do sítě Campbellův pokus od modré. Dorazit mohl Vítkovice Vondrka, z ideální pozice ale přestřelil.

V 27. minutě našel Červenka od zadního mantinelu Havla, který střelou k pravé tyči zvyšoval na 4:2. Nebyla by to ale Slavia, kdyby po vlastním gólu okamžitě nekapitulovala. Za dalších devět vteřin totiž vyslal Ujčík z pravého křídla střelu na bližší tyč a Furchovi propadl kotouč do sítě. Pro vítkovického forvarda to byla první trefa v letošním play-off.

Jurečkova hrubka sebrala naději na obrat

V polovině utkání Krenželok vyhozením puku do hlediště zbytečně oslabil svůj tým a Pražané hráli minutu dvojnásobnou přesilovku. Během ní zasypali Štěpánka sprškou střel, jen obránce Roth pálil od modré čtyřikrát, vítkovický brankář ale odolal. Okamžitě po návratu z trestné lavice navíc ujel Svačina, zamířil ale mimo. V závěru druhé třetiny zůstal zcela sám před brankou Havel, Štěpánka si položil k ledu, pak ale trefil jen jeho lapačku.

<span>V úvodu třetí třetiny se před Furchem zjevil osamocený Kvapil, slávistický brankář ale těsný náskok udržel. Vítkovice se hnaly za vyrovnání, doplatily ale na vlastní minelu. Jurečka při snaze o rozherávku namazal Holcovi, který se trefil přesně pod horní tyčku. V 58. minutě hráli hosté přesilovku, kterou navíc umocnili odvoláním brankáře Štěpánka. Kontaktní trefy se ale nedočkali, a tak Slavia slaví první výhru v sérii.</span>

<span><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr><td colspan="2">Semifinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas: </td></tr><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Vítkovice Steel 5:3 (3:2, 1:1, 1:0) </td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=9441" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></td></tr><tr class="highlight"><td colspan="2"><strong>Branky a nahrávky:</strong> 3. Červenka (Kůrka, Kadlec), 14. Endál (Sklenář, Vašíček), 15. V. Růžička ml. (Campbell), 27. Havel (Červenka, Vašíček), 52. Holec - 3. Burger (Selingr, Stehlík), 5. Štefanka (Barinka, Szturc), 27. Ujčík (R. Hruška). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 8122.</td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Slavia:</strong> Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Vítkovice:</strong> Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný. </td></tr><tr class="invert"><td colspan="2"><strong>Stav série:</strong> 1:2.</td></tr></tbody></table></span>

<tbody><tr class="invert"><td><em>On-line přenosy zajišťuje </em><a href="http://www.hokej.cz/" target="_blank"><em>www.hokej.cz</em></a><em> ve spolupráci se společností </em><a href="http://www.esports.cz/" target="_blank"><em>eSports.cz</em></a><em>, s.r.o.</em></td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: