Hlavní obsah

Vítkovice otočily zápas na Slavii a dělí je jedna výhra od finále

škv, grgSport.cz

Hokejistům Vítkovic už schází pouze jediná výhra k postupu do finále letošního ročníku extraligy. Ve čtvrtém utkání porazil ostravský celek v Praze domácí Slavii Praha 4:3 a v sérii vede celkově 3:1 na zápasy. Vítkovice přitom celé utkání dotahovaly skóre, ale minutu před koncem potrestal chybu domácího brankáře Furcha Radim Hruška. Páté utkání série se hraje v pátek v Ostravě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Gólman Slavie Dominik Furch zasahuje před vítkovickým Jiřím Burgerem.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako ve všech třech předchozích zápasech i v tom čtvrtém šla jako první do vedení Slavia. Neuběhly ani tři minuty, když v obranném pásmu chyboval Strapáč, Kůrka předložil puk Červenkovi, který střelou z první prostřelil Štěpánka. Pražané navíc svůj náskok i nějaký čas udrželi.

Vítkovice ale s přibývajícími minutami přidaly na aktivitě. V sedmé minutě zůstal osamocen u pravé tyčky Burger, Furch se ještě stačil včas přemístit. Ve 12. minutě už ale nestačil zareagovat na Barinkovo nahození od modré, které přes hráče před sebou neviděl. O tři minuty později mohl domácím vrátit vedení Vondrka, místo odkryté branky ale trefil jen pravou tyč.

Ve 24. minutě se prohnal kolem hostujících zadáků Vondrka, od zadního mantinelu vrátil puk před branku, kde Svoboda trefil mezírku mezi Štěpánkovými betony. O čtyři minuty později se prokličkoval až před vítkovického gólmana Sklenář, nastřelil ale jen Štěpánkovu hruď.

Ostravané si první šanci ve druhé třetině vypracovali až v 29. minutě, hned ji ale přetavili ve vyrovnávací gól. Při přesilové hře se odrazil puk ke Szturcovi, který nedal Furchovi šanci. Jenže nerozhodné skóre vydrželo jen tři minuty. Rovněž při hře v početní výhodě nahodil puk na bránu Roth a Havel šikovnou tečí vrátil sešívaným vedení.

<img alt="Zleva Miroslav Čermák ze Slavie a vítkovičtí Viktor Ujčík a brankář Jakub Štěpánek." src="http://im.sport.cz/610/126108-article-pvrj2.jpg"/><span class="imgTitle">Zleva Miroslav Čermák ze Slavie a vítkovičtí Viktor Ujčík a brankář Jakub Štěpánek.</span><span class="author">foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Michal Doležal</span>

Deset minut před koncem základní hrací doby ale bylo opět srovnáno. Furch neudržel střelu Szturce a Štefanka doklepl puk do odkryté branky. V závěru se domácí usadili v obranném pásmu Vítkovic, jejich mohutný tlak přerušilo až vyloučení Červenky s Kubošem. A dělovku Holce pak zastavila lapačka Štěpánka. 

<span><span>Do konce třetí třetiny scházelo 68 vteřin, když Furchovi vypadl z lapačky puk za branku, odkud jej Svačina poslal na Radima Hrušku, kterému stačilo trefit poloprázdnou klec.  </span></span> 

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr><td colspan="2"><strong>ČP play-off hokejové extraligy - semifinále:</strong> </td></tr><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)</td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=9442" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></td></tr><tr class="highlight"><td colspan="2"><strong>Branky a nahrávky:</strong> 3. Červenka (Kůrka), 24. Svoboda (Vondrka, Campbell), 32. Havel (Roth, Červenka) - 12. Barinka (Ujčík), 29. Szturc (Štefanka, Krenželok), 50. Štefanka (Szturc, Selingr), 59. R. Hruška (Svačina). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 8971. <strong>Stav série:</strong> 1:3.</td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Slavia:</strong> Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Vítkovice:</strong> Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Kvapil - Szturc, Štefanka, Krenželok - Strapáč, R. Hruška, Selingr - Ujčík, Vrána, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný. </td></tr></tbody></table>

On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: