Hlavní obsah

Brankáři Slavie? Nám vyhovoval i Slipčenko, vtipkují střelci Vítkovic

PRAHA

Prachbídnou bilanci vykazují v letošních zápasech play-off brankáři hokejistů Slavie Praha. Robert Slipčenko nastoupil do pěti z posledních osmi utkání, přičemž za jeho zády skončilo hrozivých 22 puků. O moc lepší bilanci nemá ani jeho nástupce Dominik Furch, který inkasoval 13 branek ze čtyř utkání a jeho chyby připravily Slavii o výhru v posledním semifinále s Vítkovicemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítkovičtí hráči Szturc a Štefanka se radují z branky do sítě Slavie.

Článek

"My ale brankáře Slavie neřešíme, nám musí být jedno, kdo stojí v bráně. Na nás je, abysme dávali góly," bránil se srovnávání sešívaných gólmanů střelec vítězného gólu Vítkovic ve čtvrtém semifinále Radim Hruška. "Nicméně Dominik Furch nás loni vychytal. Nám by se líp hrálo, kdyby v bráně zůstal Slipčenko," potutelně se usmál na adresu brankáře, kterého jeho spoluhráči v prvním zápase překonali sedmkrát.

"Ale Slavia se na gólmany vymlouvat nemůže," myslí si kouč Vítkovic Alois Hadamczik. "Ve třetí třetině jsme otevřeli hru a domácí měli během pár minut několik šancí. Kdyby některé proměnila, tak jsme to zápas asi neotočili," dodal.

Za přežití slávistického tlaku může ostravský tým blahořečit brankáře Štěpánka. "Vděčíme Kubovi, že nás v tu chvíli podržel. My šli do třetí třetiny s tím, že budeme soupeře víc napadat, ale Slavie na tom užším kluzišti umí výborně hrát a skvěle pokrývá celý prostor. Do ničeho nás pořádně nepustila a ještě měla obrovské gólové šance," uznal Hruška.

Právě on se nakonec stal hrdinou zápasu, když minutu před koncem zápasu vypadl Furchovi puk z lapačky a od Svačiny se dostal k Hruškovi, kterému stačilo trefit odkrytou klec. "Dostali jsme od trenéra pokyny, abysme víc chodili do brány, protože Furch často vyráží puky před sebe. Ale v play-off je úplně jedno, kdo dá gól, hlavně že se vyhraje," zůstával Radim Hruška při zemi.

Do Prahy se už nechceme vracet

"Hráli jsme až do konce zápasu nadoraz. Šli jsme štěstí naproti a to se k nám nakonec přiklonilo," myslí si obránce Vítkovic Richard Stehlík. "Teď budeme chtít využít domácí výhodu. Máme dva dny volna, pořádně si odpočineme a zregenerujeme," pokračoval.

Před rokem se Vítkovice nacházely ve stejné situaci. Ve čtvrtfinále vedly nad Slavií 3:1 na zápasy, ale nakonec v sedmi utkáních sérii ztratily. "Nechceme si připustit, že by to mohlo dopadnout stejně jako loni. Doma do toho musíme dát všechno, do Prahy už se nebudeme chtít vracet," vzkazuje Radim Hruška.

Reklama

Související témata: