Hlavní obsah

V postup pořád věřím. Herně totiž máme navrch, tvrdí slávista Kůrka

Jediná prohra dělí hokejisty Slavie od vyřazení v semifinále s Vítkovicemi. V úterním čtvrtém zápase sice svého soupeře zejména ve třetí třetině dostali pod obrovský tlak, nakonec ale po selhání gólmana Furcha potřetí v sérii padli. Opakuje se tak situace z loňského čtvrtfinále. Tehdy Vítkovice rovněž vedly 3:1 na zápasy, z postupu se ale nakonec radovala Slavia. A sešívaní věří, že se historie bude opakovat.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Kůrka

Článek

Sedmnácti ranami zasypali slávisté v poslední třetině gólmana Štěpánka. Nic jim to ale nebylo platné. Reprezentační gólman všechny pokusy pochytal a v závěru mohl sledovat, jak jeho spoluhráči po zaváháních Furcha obracejí skóre. „Štěpánek je hodně podržel. Je to dobrý gólman a smekám před ním,“ pochválil soupeřova brankáře slávistický forvard Tomáš Kůrka.

„Hlavně ve třetí třetině jsme dominovali, hráli nejlepší hokej v sérii, ale nedokázali jsme to zužitkovat,“ mrzelo Kůrku, který odmítl shazovat vinu na Furchovy kiksy. „To se může stát. Chyby navíc vznikaly už v obraně, kde se vymýšlejí zbytečnosti. A hlavně beru prohru i na sebe, protože jsem spálil spoustu šancí. A když útočník nedá gól, je to jako když namažete na gól soupeři,“ nehledal Kůrka výmluvy jinde.

Osmadvacetiletého útočníka nepříznivý vývoj série mrzí i proto, že podle něj Slavia není o nic horší než Ostravané. „Strašně mě to mrzí, protože to je hodně laciná prohra. Soupeři jsme prakticky vítězství darovali,“ říká. „Myslím, že všichni kluci cítí, že na Vítkovice máme. Rozhodně nejsme horší, herně máme navrch.“

Slavia se tak nyní upíná k loňské zkušenosti z play-off. Tehdy s Vítkovicemi ve čtvrtfinále rovněž prohrávala 1:3 na zápasy, třemi výhrami v řadě si ale nakonec zajistila semifinále. „Ani letos není nic nemožné, určitě to nevzdáváme. Dokud někdo neudělal čtyři vítězství, nevyhrál,“ říká Kůrka starou pravdu. „Hlavně musíme zachovat chladnou hlavu v koncovce a nebýt zbrklí. Odepsaní rozhodně nejsme. Pořád věřím, že postoupit zvládneme,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: