Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 3:4Pardubice vyhrály i v Liberci, v prodloužení rozhodl Havíř

Už jen jedno vítězství chybí hokejistům Pardubic k postupu do finále letošního play-off české extraligy. Po dvou výhrách na domácím ledě dokázali Východočeši vyhrát i v Liberci po gólu Davida Havíře v prodloužení. Pardubice tak v semifinálové sérii vedou už 3:0 na zápasy, čtvrtý duel se hraje opět v Liberci ve čtvrtek.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství ve třetím utkání semifinále proti Liberci.

Článek

Pardubice vstoupily do zápasu aktivněji a už po pár minutách mohly vstřelit gól, kdyby ovšem těsně předtím neposunul nechtěně branku bránící Rýgl. Hosté se dočkali v páté minutě, když Pinc vyrazil střelu Píšy, k odraženému puku se dostal Petr Sýkora a z otočky otevřel skóre.

Hosté měli stále na hokejkách více šancí, při dvojnásobné přesilovce ale další trefu nepřidali a dobrou příležitost Starého chytil Pinc. Na druhé straně Hašek zlikvidoval průnik Duška. Pak si do šance opět najel Starý a trefil tyčku liberecké branky.

Po pěti minutách druhé části se Pardubice dostaly do dvoubrankového vedení. V přesilové hře napřáhl od modré Kolář a jeho střelu ještě úspěšně tečoval do branky Nakládal. Liberec přidal na obrátkách, závar před brankou ještě skončil jen potyčkou mezi Podkonickým a Havířem, a Nedorosta Hašek vychytal. I vzápětí měl ale pardubický gólman plné ruce práce a na dorážku Nedvěda už nestačil.

Hosté odpověděli znovu v přesilové hře. Starý nejprve dvakrát minul, ale napotřetí jeho dorážka z bekhendu našla cestu za Pincova záda. Pardubičtí už se možná viděli v kabině, když sotva po půlminutě zapomněli před brankou Plodka a ten opět snížil na rozdíl jedné branky.

Stejný liberecký forvard zůstal před Haškem nekrytý i v 50. minutě po střele Výtiska a vyražený puk dopravil do hostující branky potřetí. Začínalo se znovu. Pět minut před koncem třetí třetiny měl velkou šanci pardubický Koukal, ale přestřelil branku.

Z prodloužení neutekly ani dvě minuty, když si obránce hostí David Havíř nabruslil mezi kruhy a švihem prostřelil brankáře Liberce Marka Pince.

Hokejové ČP play-off O2 extraligy, semifinále:
Bílí tygři Liberec - Eaton Pardubice 3:4 v prodloužení (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)ON-LINE
Branky: 30. Nedvěd (Nedorost, Výtisk), 38. Plodek (Podkonický), 50. Plodek (Podkonický, Výtisk) - 5. P. Sýkora (Píša), 26. Nakládal (Kolář II, Starý), 38. Starý (Nakládal), 62. Havíř. Rozhodčí: Minář, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:2. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Stav série: 0:3 (předchozí zápasy: 1:2, 0:4)
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: