Hlavní obsah

Kanonýr Balaštík podepsal se Zlínem smlouvu i na další sezónu

ZLÍN

Hokejový klub PSG Zlín si pojistil služby svého nejlepšího kanonýra Jaroslava Balaštíka i pro další sezonu. Obě strany se dnes dohodly na podpisu roční smlouvy. Trojnásobný nejlepší střelec české extraligy na rozdíl od loňského léta nečekal na nabídky ze zahraničí a o jeho budoucnosti je jasno několik dní po vyřazení ze čtvrtfinále play-off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost zlínského Jaroslava Balaštíka

Článek

"Je to pro nás klíčový hráč, proto jsme rádi, že je vše dohodnuto a smlouva podepsána. Pro skladbu týmu na příští ročník je to důležité," řekl klubovému serveru generální manažer Zlína Miroslav Michalovský. "Jednání bylo z obou stran vstřícné a korektní. Obě strany měly vůli pokračovat, což dohodu usnadnilo. Jako trenér jsem spokojený, že budu mít Jardu v sestavě i další sezonu," doplnil sportovní manažer a kouč v jedné osobě Zdeněk Venera.

Balaštík, který tvoří údernou elitní formaci s Petrem Leškou a Bedřichem Köhlerem, je také šťastný, že pokračuje ve Zlíně. "Jsem rád, že zůstávám členem tohoto týmu, a těším se na příští sezonu. Věřím, že v ní se nám podaří posunout sportovní výsledek zase o kousek dál, protože kádr budeme mít kvalitní," prohlásil Balaštík.

V této sezoně si připsal v základní části ve 45 zápasech 42 bodů za 21 branek a stejný počet asistencí. V šesti zápasech play off přidal osm gólů a pět přihrávek. Bývalý hráč Hämmenlinny, Columbusu a jönköpingského HV 71 už v domácí nejvyšší soutěži stihl v 565 zápasech nastřílet 215 branek a zaznamenal 179 asistencí.

Reklama

Související témata: