Hlavní obsah

Havířův gól přiblížil Pardubicím finále

PARDUBICE

Pardubičtí hokejisté spěchají do finále extraligy, chybí jim poslední krok. Gól obránce Davida Havíře po 114 vteřinách prodloužení přinesl i třetí semifinálový skalp Liberce, který tak poprvé v letošním play-off padl na vlastním ledě.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Pardubický David Havíř (vpravo) se raduje z branky v prodloužení v semifinále na ledě Liberce.

Článek

V bílém pekle vyprodané haly přitom domácí vydřeli vyrovnání ze stavu 1:3, tajenku zápasu ale vyřešil Havíř střelou švihem v jízdě k levé tyčce. „Přes obránce jsem ten puk vůbec neviděl,“ krčil rameny liberecký gólman Marek Pinc. „Škoda, protože v druhé polovině zápasu jsme si ověřili, že nátlakovou hrou můžeme Pardubice předčít. Jen musíme mít co nejvíc hráčů před brankou, aby clonili,“ říkal autor dvou domácích branek Jan Plodek.

„Liberečtí byli kolem brankoviště jako vosy, ale nám hodně pomohlo, že jsme většinu zápasu vedli a je dotahování stálo spoustu sil. Proto jsme ani prodloužení nechtěli hrát zezadu a vyšla hned první možnost zaútočit,“ říkal spokojeně strážce pardubické svatyně Dominik Hašek, jehož 125 minut trvající neprůstřelnost ukončil Nedvěd. Další kontaktní gól domácích přišel jen 33 vteřin po té, co Pinc inkasoval potřetí.

„Měli jsme si to už pohlídat, ale chybičkami jsme je dostali do hry,“ tvrdil pardubický útočník Jan Starý. Hosté přitom dlouho čelili liberecké agresivitě dobře organizovanou hrou a z přesilovek získali nadějné vedení. „Špatné bylo, že jsme zase inkasovali první a dlouho neuplatňovali důraz v koncovce. Ve třetí třetině jsme už sahali po výhře, jenže nakonec štěstí přálo soupeři,“ mínil domácí forvard Andrej Podkonický.

Pokud hosté uspějí v Liberci i ve čtvrtek, získají jistotu, že si po třech letech zahrají o zlato. „Poslední krok bývá nejtěžší, ale chceme to ukončit co nejdřív,“ tvrdil Hašek. „Bude to moc těžké, ale ještě se pokusíme o nemožné,“ namítal na dálku Pinc.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín