Hlavní obsah

Pardubice postoupily bleskově, Liberec je ale nenechal vydechnout

LIBEREC

K postupu do finále jim stačil nejmenší počet utkání, přesto hokejisté Pardubic nepovažovali semifinálovou sérii s Libercem za jednoduchou. „Musím Liberci sklonit poklonu, byly to hodně těžké zápasy,“ tvrdil pardubický útočník Libor Pivko. „Také v posledním utkání hráli fantasticky, i když prohrávali o dva góly, tak se neustále tlačili dopředu a vůbec nám to neusnadnili,“ vykládal autor první branky ve čtvrtém semifinále.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Pardubický Petr Sýkora (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem Liborem Pivkem.

Článek

Libor Pivko otevřel skóre v 25. minutě, když mu ideálně puk přistrčil Petr Sýkora. „Už jsem si dělal srandu, že já ho pořád hledám, tak by mě taky jednou mohl najít on a vyšlo to parádně,“ usmíval se Pivko, jenž skóroval naposledy 5. února v Brně. „Hrozně se mi ulevilo, byl to nepopsatelný okamžik. Ten čas bez gólu už byl hrozně dlouhý a já jsem strašně rád, že to tam konečně spadlo. Snažil jsem se to narvat vší silou, chtěl jsem prostě za každou cenu dát gól,“ pokračoval.

Dvě minuty po něm se trefil ještě Sýkora a vedení o dvě branky Pardubice udržely do začátku třetí třetiny. Pak ale Haška překonal Klimenta a skomírající Bílí tygři najednou hrozně ožili. „Bylo logické, že je ten gól hodně zvednul. Neměli co ztratit a najednou byli všude, adrenalin je hnal kupředu. Hráli hrozně dobře,“ chválil soupeře kapitán Pardubic Petr Koukal.

Hašek: Byli lepší než u nás

„Liberec byl doma mnohem důraznější a dostával se do více šancí než u nás. Byla to pro nás dřina, museli jsme do toho dát opravdu všechno. Nakonec jsme to uhráli s vypětím všech sil,“ přitakal Dominik Hašek. „Ale kluci makali, blokovali střely. Dvě minuty před koncem přede mnou Jillson zablokoval střelu, která by pravděpodobně skončila gólem. Je to vítězství celého mužstva,“ tvrdil 45letý brankář, jenž znovu patřil mezi hlavní hvězdy večera.

„Dominik nás zase podržel. Pořád dokazuje, že je nejlepší brankář na světě. Patří mu obrovský dík,“ prohlásil jednoznačně Petr Sýkora, jenž ve čtvrtek sám zařídil dvě branky. Hlavním úkolem Pardubic před čtvrtým zápasem ale bylo vycházet ze zabezpečené obrany. „Chtěli jsme udržet stav 0:0 co nejdéle a potom využít nějaké šance,“ přiznal Koukal, který se těší na dny volna. „Mám výborné pocity, ale cítím se hrozně unavený. Ta série nebyla vůbec jednoduchá,“ dodal.

Liberec vyřadila nízká produktivita

Trenér Liberce Jiří Kalous dotáhl podceňovaný tým až do semifinále, ale na rozjeté Pardubice už jeho svěřenci neměli nárok. „Musíme sportovně uznat, že Pardubice byly lepší a zaslouženě postoupily. Soupeř hrál se zabezpečenou obranou a čekal na naše chyby. Těch se bohužel nakonec dočkal a pak už hrál to, co potřeboval. Nás vyřadila naše nízká produktivita a malý důraz před brankou,“ zhodnotil poslední zápas sezóny.

Reklama

Související témata: