Hlavní obsah

Utahaný Nedvěd si odpočine a promyslí další hokejovou budoucnost

LIBEREC

V předchozích zápasech play-off Petr Nedvěd řádil jako v dobách své největší slávy v NHL a sbíral body jak na běžícím pásu. Ale proti precizně bránícím Pardubicím v semifinále už 38letý útočník působil utahaně a chyběla mu šťáva. Ačkoliv sklízel chválu i z tábora soupeře, cítil, že na tým s úžasným Haškem v bráně to bylo málo. "Proti Dominikovi bylo těžké se prosadit, navíc nám už trochu chyběly síly," řekl Nedvěd po posledním zápase Liberce v sezóně.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Petr Nedvěd po prohnaném utkání s Pardubicemi

Článek

Bílí Tygři dokázali ve čtyřech zápasech semifinále vstřelit jen pět gólů, víc jim nestárnoucí Hašek v brance Pardubic nedovolil. "Dominik chytal super a byl tím hlavním rozdílem, proč série takhle dopadla. Kromě třetího zápasu jsme se střelecky neprosadili a to nakonec rozhodlo," přiznal Petr Nedvěd po posledním utkání.

"Další fakt je, že jsme Pardubicím ani jednou nedokázali dát první gól. Pořád jsme museli dotahovat ztrátu a to nám ubíralo síly," pokračoval liberecký kapitán a rovnou zhodnotil i celou sérii. "První zápas v Pardubicích jsme odehráli slušně, v tom druhém jsme totálně vyhořeli. Porážka v prodloužení ve třetím nás pak dostala ještě více dolů a ve čtvrtém už zkrátka síly na obrat chyběly," vykládal.

Přesto nakonec nemusí odcházet se skloněnou hlavou, Liberec předvedl především v závěru sezóny skvělé výkony a byl příjemným překvapením celé soutěže. "Samozřejmě teď převažuje zklamání, chtěli jsme jít dál. Ale můžeme být spokojeni. Do určité míry jsme udělali úspěch," myslí si Nedvěd.

"Vždyť na konci základní části jsme odehráli dost špatných zápasů a byli jsme rádi, že jsme se dostali do předkola. Pak jsme přehráli Budějovice a vyřadili výborně hrající Plzeň," vypočítával důležité okamžiky severočeského klubu v tomto ročníku extraligy. "Musím poděkovat všem klukům z kabiny a lidem kolem klubu. A samozřejmě fanouškům, kteří vytvářeli skvělou atmosféru," chválil Nedvěd.

Zda jej ale příznivci klubu s bílým tygrem na dresu uvidí na ledě i v příští sezóně, je zatím nejisté. "Ještě uvidím, jak se rozhodnu," řekl osmatřicetiletý Nedvěd na téma další budoucnosti. "Play-off bylo náročné po fyzické i psychické stránce. Teď si odpočinu a později se rozhodnu, co bude dál," vzkázal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články