Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 1:2Duda zařídil výhru v Boleslavi, Chomutov srovnal v baráži krok

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Chomutova v neděli zvítězili v druhém utkání baráže o extraligu na ledě Mladé Boleslavi těsně 2:1. Chomutov ještě po druhé třetině prohrával, ale nakonec rozhodl vítěznou trefou útočníka Radka Dudy v čase 59:00. Za stavu 1:1 na zápasy se nyní série stěhuje do Chomutova, kde je ve středu na programu třetí duel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova slaví vstřelenou branku ve druhém barážovém duelu na ledě Mladé Boleslavi.

Článek

Po čtyřgólové první třetině v sobotním utkání se úvod dnešního zápasu nesl ve výrazněji opatrnějším duchu. Na začátku šesté minuty byl v dobré pozici hostující Procházka, jeho střelu však Mladoboleslavští dokázali na poslední chvíli zblokovat. Odpověď přišla zásluhou bekhendu Handlovského, brankář Hanuljak však dokázal kotouč ramenem vyrazit mimo tyče.

V 11. minutě měl šanci Eiselt, ovšem ani Schwarz v brance Středočechů se nenechal zahanbit. O chvilku později zachránila po Bahenského pokusu od modré čáry Hanuljaka horní tyč. Když pár vteřin před přestávkou Gajovský ze slibné pozice mezi kruhy těsně minul, odcházely týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé části hry připravil Sup střeleckou parketu Jirušovi, toho však vychytal Hanuljak. Stejně dobře si chomutovský gólman vedl i proti Bahenskému v 26. minutě. Hned poté hrála Mladá Boleslav 43 vteřin v početní výhodě čtyř proti třem, Pabiška se prodral před branku, ale v zakončení mířil bekhendem pouze do levé tyče.

V následné přesilovce pět na čtyři už se ale Středočeši dočkali. Po Kasíkově ráně od modré čáry nepřikryl Hanuljak vyražený kotouč, ten vyškrábl Boháč a snadno poslal svůj tým do vedení. Chvilku nato mohl přidat druhou trefu Žabka, Hanuljak se ale překvapit nenechal. Na druhé straně pálil Trochta zblízka do Schwarzovy masky.

Obrovskou šanci zvýšit měl v 36. minutě při oslabení Bahenský, který získal na vlastní modré čáře puk a uháněl zcela sám na chomutovskou branku, jenže Hanuljak ho vychytal. Poté měli naopak jedinečnou možnost Severočeši, jejich 42 sekund dlouhá přesilovka pět na tři ale přinesla jen zmar a zlobu Grofa směrem ke spoluhráči Dudovi, který vzal dvakrát zakončení na sebe, ale příliš okatě, a i proto nemohl uspět.

Třetí dějství přineslo zvýšenou aktivitu Chomutova, který se také dočkal vyrovnání. Schwarz se měl co ohánět, ale v 47. minutě mu spoluhráči moc nepomohli a Procházka střelou pod horní tyčku vyrovnal. V 54. minutě hráli Mladoboleslavští krátce ve čtyřech proti třem, nic z toho však nevytěžili.

Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, dokázali hosté ze skrumáže před Schwarzem vydolovat druhý gól, který byl připsán Dudovi. Mladí Boleslav sáhla k oddechovému času i ke hře bez brankáře, ale žádnou šanci na vyrovnání si už vypracovat nedokázala.

Hokejová O2 extraliga - baráž, 2. zápas
Mladá Boleslav - Chomutov 1:2on-line
Branky a nahrávky: 28. Boháč (J. Kasík) - 47. Milan Procházka (Trefný, Eiselt), 59. Duda (Kraft, Milan Procházka). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3830. Stav série: 1:1.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, J. Kasík, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Handlovský - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Chomutov: Hanuljak - Grof, Trefný, Bombic, Pulpán, Tribuncovs, Brňák, Pavlas, Všetečka - Milan Procházka, Kraft, Eiselt - D. Hruška, Skořepa, Duda - Jíra, Mikšovic, J. Hašek - Polanský, Trochta, Domin. Trenéři: Rulík a Petrovka.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice