Hlavní obsah

Zlín si v hokejové předehrávce poradil s Třincem

ZLÍN

V předehrávce 10. kola extraligy porazili hokejisté Zlína Třinec 5:2. O svém vítězství rozhodli v úvodních dvou třetinách, kdy si vytvořili tříbrankový náskok. Třinec se však nechtěl dát levně a tak závěr utkání řádně zdramatizoval.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Zlínští útočníci (zleva) Ondřej Veselý, Jaroslav Balaštík a Petr Leška se radují z vyrovnávací branky na 1:1, kterou vstřelil Veselý v utkání hokejové extraligy s Českými Budějovicemi hraném 12. září ve Zlíně.

Článek

Domácí kanonýr Jaroslav Balaštík dvěma góly rozšířil své střelecké konto na dvanáct zásahů. Přestože hostům chyběli čtyři hráči základní sestavy - Král, Meluzín, Malinský a Martynek, ke kterým se po včerejším domácím duelu s Českými Budějovicemi přidal i brankář Lakosil, vstoupili do utkání se čtyřmi útočnými formacemi.

Po vlažném začátku se jako první osmělili Třinečtí, nabídnutou přesilovou hru ale nevyužili. Po čtvrthodině útočného hokeje bez vážnější šance udeřili domácí. V 17. minutě potrestal vyloučení Jančaříka Barinka, jenž prostřelil gólmana Ocelářů Podolku. Za necelých dvacet vteřin se podruhé za brankou hostů červenalo - Leška vybídl k sólu kanonýra Balaštíka a ten se v takových situacích nemýlí - 2:0.

Větší část druhé třetiny se odehrála pod taktovkou Zlína, k čemuž významně pomohla nedisciplinovanost soupeře. Ve 26. minutě po krosčeku obránců Třince se domácím naskytla přesilová hra pěti proti třem, kterou po minutě dorážkou Tesaříkovy střely zužitkoval Balaštík. Početní převahu domácích prodloužil o dalších pět minut nebezpečným faulem na Barinku Štefanka, po kterém navíc musel nedobrovolně předčasně pod sprchy.

Hru přerušil výpadek proudu

Z herní převahy ale Zlín čtvrtý gól nevytěžil, přestože měl nespočet šancí. Naopak na druhé straně mohl hned dvakrát dostat Oceláře do hry Janků, dopadl však stejně jako nepřesní Leška s Blaťákem. Do závěrečného dějství trenér Třince přeskupil formace s cílem zápas ještě zdramatizovat.

V jejich nádechu do útoku je ve 44. minutě zastavil výpadek elektrického proudu na stadionu, který vyřadil z činnosti časomíru. Po desetiminutové vynucené přestávce se ovšem jako první do černého trefili domácí, když Macholdovu nezištnou přihrávku zužitkoval Okál. Protivník se nevzdal.

Nejprve v oslabení po rychlém přečíslení s Jančaříkem snížil Skořepa a pět minut před koncem po přihrávce Polanského zpoza branky utkání zdramatizoval Pletka. Na vyrovnání ale hosté nedosáhli, přestože minutu a půl před koncem se pokusili o hru bez brankáře. Na obranné modré totiž vypíchl puk Veselý a ač tísněn v pádu pátým gólem definitivně pojistil vítězství domácích.

Hamé Zlín - Oceláři Třinec 5:2
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:2. Branky a nahrávky: 17. Barinka (Vlach), 18. Balaštík (Leška, Altrichter), 28. Balaštík (Tesařík), 51. Okál (Macholda, Vlach), 60. Veselý - 52. Skořepa (Jančařík, Pavelek), 55. Pletka (Polanský). Rozhodčí: Svoboda - Bláha, Kalivoda. Vyloučení: 3:4, navíc F. Štefanka (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4757.
Zlín: Altrichter - Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Zubíček, D. Nosek, Macholda - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, M. Čech I., Weissmann - Okál, Vlach, Záhorovský (21. Mokrejš). Trenéři Bokroš a Stuchlík.
Třinec: Podolka - Hunkes, Žabka, Houdek, Jančařík, Jan Kudrna, F. Štefanka, R. Procházka - Zadina, Melenovský, Pletka - Janků, Skořepa, Pavelek - Polončič, Ivan, Vítek - Bordowski, Polanský, Zbořil. Trenéři: Marek a Mach.

Reklama

Související témata: