Hlavní obsah

Růžička s Hadamczikem si podali ruce. Naše vztahy nejsou špatné, tvrdí

Jan ŠkvorSport.cz

Kvůli svým přestřelkám před startem série byli oba jednoznačně nejsledovanějšími osobami semifinále. Vítkovický stratég Alois Hadamczik a jeho slávistický protějšek Vladimír Růžička si na své adresy vyměnili několik ostrých slov. Růžička dokonce prohlásil, že Hadamczikovi ruku v žádném případě nepodá. Po posledním semifinálovém zápase takřka vyprodaná ostravská ČEZ Aréna čekala, jestli Růžička svá slova splní. Nestalo se. Svému sokovi ruku podal a diváci spustili ohlušující aplaus.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Před sérií Vítkovice - Slavia si znesváření trenéři Alois Hadamczik a Vladimír Růžička potřásli pravicemi.

Článek

Pošramocení vztahů obou trenérů, kteří vedli či vedou reprezentační tým, eskalovalo během loňského čtvrtfinále. Tehdy vedly Vítkovice už 3:1 na zápasy, přesto ještě slibný náskok ztratily a z postupu se radovala Slavia. Alois Hadamczik po prohraném sedmém zápase hned zmizel do kabin a nepočkal na závěrečné podávání rukou, které je po skončení série tradicí.

A to se Růžičky dotklo. Mrzelo jej, že se jeho protějšek i přes frustraci a zklamání z vyřazení nezachoval jako chlap, a nepodal mu ruku. Hadamczik to podle svých slov neučinil proto, že si to vůbec neuvědomil. Druhý den proto Růžičku zkontaktoval a omluvil se mu. Zdálo by se, že vše je urovnáno.

Aréna po podání rukou bouřila

Jenže těsně před letošním vzájemným soubojem se staré rány znovu ozvaly. Růžička do médií pronesl, že Hadamczik je pro něj pouhá pára. Trenér Ostravanů si nenechal nic líbit a hned se ozval. „Růžička je ukecaný pán a zbabělec,“ vrátil svému sokovi úder.

Trenéři Vítkovic a Slavie Alois Hadamczik (vlevo) a Vladimír Růžička, mezi nimiž došlo před semifinále ke slovní přestřelce, si podávají po rozhodujícím zápase ruce..foto: ČTK/Petr Sznapka

Během série vášně utichly. I proto, že se oba trenéři na pozápasových tiskových konferencích míjeli. Když předstoupil před novináře Hadamczik, poslal Růžićka svého asistenta. A naopak. Proto všichni s napětím sledovali, jak se obě ikony postaví k závěrečnému podávání rukou. Jak se k sobě Hadamczik s Růžičkou blížili, takřka vyprodaná ČEZ Aréna utichávala.

Když dorazili až k sobě, oba natáhli své dlaně a krátce si jimi potřásli. Více než devět tisíc fanoušků okamžitě spustilo bouřlivé ovace a mohutný potlesk. „To byl aplaus, jak když jsme vyhráli extraligu,“ smál se poté Růžička na tiskové konferenci. Ani na okamžik prý nezauvažoval, že by Hadamczikovi ruku nepodal. „To rozhodně ne. Z boje jsem nikdy neutíkal. To je sport, že vás někdy někdo porazí,“ dodal.

Aféra mrzela

„Naše vztahy nejsou tak špatné, jak se píše. Znám spoustu lidí, se kterými bych se nebavil. Kdybych nechtěl, ruku jim nepodám,“ říkal pak i Hadamczik, který si s Růžičkou následně dvakrát potřásl pravicí i během tiskové konference. Vítkovického lodivoda spíše mrzelo, jak se celá aféra vyostřila.

„Mrzelo mě to, protože jsem neřekl ani slovo. Některé věci nechápu, ani předtím totiž náš vztah nebyl špatný. Nechme to být, pro mě je to uzavřená záležitost. Už se k tomu ale nechci vracet,“ říkal Hadamczik. „Alespoň série kvůli tomu měla náboj,“ uzavřel Růžička.

Reklama

Související témata: