Hlavní obsah

Červenku naštval rozhodčí Hribik. Ať ze mě nedělá debila, rozčiluje se

OSTRAVA

Po skvostné základní části dokázal slávistický útočník Roman Červenka i ve vyřazovacích bojích, že česká extraliga už mu je těsná. Zejména jeho zásluhou totiž podceňovaná Slavia dokráčela až do semifinále a nakonec vyválčila bronzové medaile. „Momentálně je to malé zklamání, protože si myslím, že jsme byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem. Ale nemáme za co stydět,“ říkal bezprostředně po pátečním zápase Červenka, který se nyní pokusí prosadit do NHL.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Červenka

Článek

Kdy vám došlo, že sezóna končí?

Asi když padnul gól na 3:1. Člověk chce, ale je to těžké. Zvlášť tady na tom velkém hřišti je složitější si vytvořit větší tlak. Bylo po naději.

Přitom se zdálo, že po vaší kontaktní brance na 1:2 a ubráněné dlouhé přesilovce Vítkovic není obrat nereálný. Cítil jste to?

Když jsme ubránili pět na tři, opravdu jsem věřil, že můžeme vyrovnat. Bohužel jsme ale po naší chybě dostali na 1:3 a bylo po zápase.

Co vám v té době běželo hlavou? Probíhaly už vzpomínky na to, jaké to bylo ve Slavii, kterou opouštíte?

To asi přijde až s odstupem času, vzpomínky na sezónu a na podobné věci. V daný moment si spíš uvědomujete, že je konec sezóny.

Bezprostředně po zápase jste přijel k rozhodčímu Hribikovi a něco mu od plic říkal. Co to bylo?

Prostě se mi nelíbí, jak se s vámi baví, když za ním přijedete. Buď se budu normálně bavit, ale nechci, aby ze mě dělal debila. Proto jsem mu řekl něco svého.

Můžete být konkrétnější?

Oni vám odpovídají, jako když za nimi přijede nějaký pětiletý kluk a ptá se jich na bůhvíco. Strašný. Teď po sérii jsem z určitých věcí zklamaný, ale rozhodčí nám to určitě neprohráli.

Berete to tak, že váš souboj se Štěpánkem byl pro tuto sérii klíčový?

Já to takhle nebral. On je výborný gólman, držel je v celé sérii a hlavně díky němu jdou dál. Tohle všechno jsou ale týmové věci. Rozhodly maličkosti, Vítkovice daly vždy v pravou chvíli gól a to rozhodlo.

Mrzí vypadnutí o to víc, že jste byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem?

Kdybychom čtyřikrát dostali šestku a věděli jsme, že jsme jasně horší a nemáme na ně, tak by se to určitě lépe snášelo. Ale my byli vyrovnaní… To je ale hokej, člověk to musí skousnout. Dvakrát v řadě jsme hráli finále, a kdo by někdy v lednu řekl, že budeme třetí v extralize…

Právě. Po sezóně jako na houpačce nakonec máte medaili. Je pro vás bronz úspěchem?

Momentálně je to malé zklamání, protože jsme byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem. Ale myslím si, že se nemáme za co stydět. Do posledního zápasu základní části jsme hráli o to, jestli vůbec budeme v desítce, potom jsme šli v těžké sérii přes Litvínov, porazili Zlín… Mladí kluci, co v této sezóně přišli z Brodu, odvedli skvělou práci. Opravdu se nemáme za co stydět.

Reklama

Související témata: