Hlavní obsah

Vítkovice cítí šanci na titul. Musíme ale najít recept na Haška, ví Hadamczik

OSTRAVA

Potřetí v kariéře dovedl hokejový trenér Alois Hadamczik svůj tým v tuzemské extralize až do finále. V sezóně 1997/98 se mu to povedlo s Třincem, o čtyři ročníky později s Vítkovicemi. V obou případech ale až na samotný vrchol nedosáhl. Sedmapadesátiletý stratég doufá, že do třetice se už dočká. „I když Pardubice jsou mírným favoritem,“ tvrdí vítkovický kouč.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Alois Hadamczik se raduje z postupu do finále společně se svou vnučkou.

Článek

Už jen samotného postupu do finále přes Slavii, na které si Vítkovice vylámaly zuby v loňském čtvrtfinále, si Hadamczik nesmírně cení. „Mám radost už teď. Vloni jsme možná hráli ještě lépe, ale neměli jsme patřičné štěstí,“ přiznává Hadamczik, jenž odmítá, že by slávisté byli snadným soupeřem, jak by sem mohlo po konečném stavu 4:1 na zápasy zdát. „Rozhodně to nebyla lehká série. Všechna utkání byla těsná a bojovná. Prostě jsme to ubojovali.“

Za klíčové považoval výkony brankáře Jakuba Štěpánka, který jednoznačně předčil své protějšky Slipčenka s Furchem. „Každý tým má nějakou přednost a u nás to byl určitě gólman. Nemít Slavie Červenku, vyhráli bychom třeba lehčím způsobem,“ zauvažoval Hadamczik.

„Semifinále mě stálo hodně sil, stejně jako mužstvo. Ale prokázali jsme obrovskou vůli, čehož si cením,“ pochválil své svěřence, kteří během semifinále doma ani jednou nezaváhali. „To je dobrá vizitka,“ pokývá hlavou Hadamczik, jehož zahřálo u srdce, když téměř vyprodaná ČEZ Aréna po postupu do finále dlouho vyvolávala jeho jméno. „Když vás ocení divák, to je víc jak všechny peníze. Ocenění veřejnosti je to nejlepší. Práce vás pak víc baví,“ říká.

Nyní se už aleplně soustřeďuje na finálové boje s Pardubicemi, které táhne brankář Dominik Hašek. „Je ho plná brána, svůj přístup přenáší na ostatní. Musíme na něj najít recept,“ uvědomuje si. „Pardubice jsou sice mírným favoritem, my ale cítíme šanci a o titul se chceme poprat. Sice máme radost ze sezóny už teď, ale finále se nahraje každý rok,“ uzavírá Hadamczik.

Reklama

Související témata: