Hlavní obsah

VIDEO: Duda rozčílil spoluhráče a pak rozhodl o výhře Chomutova

MLADÁ BOLESLAV

Velmi cennou výhru 2:1 si odvezli z Mladé Boleslavi vítězové první hokejové ligy z Chomutova. Radek Duda rozhodl zápas přesně minutu před vypršením základní hrací doby a Mladá Boleslav, která ještě po druhé přestávce vedla 1:0, už nedokázala odpovědět. "Byla to jedna z těch náhodnějších branek, které občas padnou," popsal útočník s kontroverzní pověstí rozhodující okamžik druhého duelu baráže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda (vlevo) oslavuje trefu proti Mladé Boleslavi

Článek

K výhře dovedl Chomutov především zlepšený výkon v třetí třetině. "Šli jsme vítězství naproti, bylo tam hodně obětavosti. Bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří dát ten rozhodující gól, a já věřil tomu, že se nám to povede," uvedl Duda.

Vedle vítězné trefy zaujal Duda i při situaci z konce druhé třetiny. Chomutovští hráli 42 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Přišel jen názorový střet Dudy se spoluhráčem Jakubem Grofem, jenž byl hodně rozezlený, což dal najevo několika gesty a hlasitými slovy.

Hádka se spoluhráčem

"Kubovi tam vjížděl jeden ze soupeřů a já dám přihrávku teprve tehdy, když jsem si stoprocentně jistý, což jsem tady tak necítil. Proto jsem mu nenahrál," vysvětlil Duda. "Něco jsme si k tomu řekli, je na každém hráči, aby zvládl své emoce, ale nepřekročilo to rámec. Rozebral to i trenér, já si k tomu řekl svůj názor, ale víc není třeba se k tomu vracet," odmítl vyostření sporu Duda, jenž situaci ustál se stoickým klidem.

"Měl jsem malinko jiný názor na to, jak jsme měli sehrát tu situaci v přesilovce, ale vím, že by se mi to nemělo stávat," připustil Grof. "A už se mi to také nestane," ujistil vzápětí. "Každý hráč by měl hlídat své emoce. Trenér mi pak k tomu i něco řekl v kabině, já měl určitý názor, ale Radek to vzal v klidu. Vyříkali jsme si to a nebyl problém."

V jednu chvíli se zdálo, že má dokonce blízko k tomu Dudu napadnout. Na střídačce však seděl každý na jiném konci. "Na druhou stranu střídačky jsem si sedl proto, že tam prostě sedí beci. Pak už jsem vychladnul a už to bylo pryč, pak už jsme to nerozebírali," řekl Grof.

"Přesilovky pět na tři nějak hrajeme v celé sezoně, včera jsme jednu dali, ale další už ne a teď další také ne. Už tam byla nějaká frustrace, emoce a navíc jsme v tu chvíli prohrávali," podotkl Grof.

Boháč: Mysleli jsme, že to uhrajeme na 1:0

Jediným střelcem domácích byl Daniel Boháč, který poslal Mladou Boleslav do vedení na začátku 28. minuty. "V přesilovce vystřelil bek, gólmanovi to vypadlo a pak už bylo dílem náhody, že jsem to tam natřikrát dopíchal," přiblížil Boháč.

Jeho trefa však nakonec na výhru nestačila. "Asi jsme si mysleli, že to vyhrajeme na 1:0, což se však v hokeji stává tak jednou za sezonu. Neubránili jsme to, měli jsme dát další góly," prohlásil Boháč. A šance na to Středočeši měli. "Určitě, tam jsme jezdili sami na bránu a všechno možný, to kdybychom dali, tak věřím, že bychom to už ohlídali. Ale nepovedlo se."

V třetí třetině byl výrazně aktivnějším týmem Chomutov. "Oni na nás vlétli, nepouštěli nás z naší třetiny a my v tu chvíli nevěděli co s tím dělat. Musíme se na to podívat a hrát v Chomutově líp," řekl Boháč. "Musíme se na to připravit, dobře bránit, a když budeme mít šance, tak je proměňovat," nastínil cestu k úspěchu.

Pozice mladoboleslavských hokejistů byla v třetí části ztížená o skutečnost, že se museli obejít bez zdravotně indisponovaného lídra a kapitána Richarda Krále. "Měl tam nějaké bolesti, takže šel dolů ze hry," potvrdil asistent trenéra Jiří Šejba. "Určitě nám chyběl na přesilovkách, tam je prostě nenahraditelný," doplnil Boháč.

Reklama

Související témata: