Hlavní obsah

Chomutovská pevnost padla, Mladá Boleslav v baráži znovu vede

CHOMUTOV

Osm zápasů nepoznali hokejisté Chomutova na domácím ledě porážku, v prvoligovém play-off byl místní zimák nedobytnou pevností. Jenže hned při první příležitosti v extraligové baráži Severočeši padli. Mladá Boleslav vyhrála třetí zápas série 4:2, když branky hostů zařídili Macho, Bahenský, Pabiška a Handlovský. Zároveň vede nad vítězem první ligy 2:1 na zápasy, další utkání se hraje ve čtvrtek opět v Chomutově.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Boháč (vlevo) z Mladé Boleslavi v souboji s útočníkem Chomutova Radkem Dudou

Článek

V sestavě Mladé Boleslavi chyběl kapitán Richard Král, přesto právě hosté začali zápas tlakem a už po 97 vteřinách dokonce Macho po střele z otočky otevřel skóre. Domácí zatroubili do útoku, Polanský mířil mimo. V následném oslabení hostů navíc ujel Boháč, ale Chomutov podržel brankář Hanuljak. A tak mohl jeho spoluhráč David Hruška ve zbytku početní výhody vyrovnat. V závěru třetiny ani nadvakrát před brankou neuspěl Procházka.

Ve druhé části ale Chomutovu stačily ke gólu necelé tři minuty. Se střelou Procházky si brankář Schwarz ještě poradil, ale proti dorážce Krafta neměl nárok. Na druhé straně se dvakrát za sebou blýskl Hanuljak. Nejprve lapačkou  bravurně zneškodnil švih Fabuše z prostoru mezi kruhy a pak si na něj nepřišel ani Nouza.

Sotva ale začali fanoušci vyvolávat jméno domácího gólmana, skončil puk za jeho zády. Bahenský před brankou úspěšně tečoval střelu Handlovského. A za dalších devět minut znovu získala Mladá Boleslav vedení v zápase na svou stranu, a opět po teči. V přesilové hře tentokrát od modré střílel Lehikoinen a puk nasměroval do branky Pabiška. Hanuljak navíc pořádně neviděl přes projíždějícího hráče.

Chomutov napjal všechny síly do útoku a mohl srovnat v přesilovce, do střely Jíry se ale obětavě vrhl Duben. Poté to nadvakrát zkoušel Eiselt, na druhé straně si Hanuljak poradil s pokusem Fabuše. Osm minut před koncem byl na čtyři minuty vyloučen domácí Bombic za vysokou hůl, jenže boleslavští si žádné vyloženě nebezpečné šance nevytvořili a často zbytečně ztráceli puky. V samém závěru ale skórovali počtvrté a o zápasu bylo rozhodnuto.

Hokejová extraliga - baráž, 3. zápas:
KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:1, 1:2, 0:0)on-line
Branky a nahrávky: 4. Hruška (Pulpán), 25. Kraft (Procházka, Eiselt) - 2. Macho (Pabiška, Lehikoinen), 28. Bahenský (Handlovský), 60. Handlovský (Gajovský). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 6192 (vyprodáno).
Chomutov: Hanuljak - Grof, Trefný, Bombic, Pulpán, Tribuncovs, Brňák, Pavlas, Všetečka - Eiselt, Kraft, Milan Procházka - D. Hruška, Skořepa, Duda - Jíra, Mikšovic, J. Hašek - Polanský, Domin, Trochta. Trenéři: Rulík a Petrovka.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Bahenský, Gajovský, Handlovský - L. Pabiška, Macho, Fabuš - Loskot, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Stav série: 1:2, předchozí zápasy: 3:5, 2:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články