Hlavní obsah

Dvakrát tečovaný puk a Mladá Boleslav vrátila Chomutovu domácí selhání

Jirka G. NovákSport.cz

Když hokejisté Chomutova po dvou minutách druhé třetiny otočili třetí zápas baráže s Mladou Boleslaví, vyprodaná domácí hala věřila, že má tým našlápnuto ke druhému vítězství v řadě a domácí neporazitelnost se z play-off první ligy přenese i do baráže. Jenže hosté ještě do konce druhé třetiny zápas znovu zvrátili ve svůj prospěch, dvakrát přitom uspěli tečovanou střelou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boleslavský hokejista Lukáš Pabiška se raduje z gólu.

Článek

V 28. minutě nejprve Bahenský tečoval střelu Handlovského a vyrovnal a za dalších devět minut nastavil hokejku správným směrem Pabiška při střele Lehikoinena od modré čáry. "To bylo klíčové, tam se zápas zlomil. Měli jsme náskok, který jsme drželi," řekl po zápase Lukáš Pabiška.

"Tyhle teče jsou vždycky o štěstí... Jestli se to od hokejky správně odrazí a do brány spadne, nebo mě to trefí. Ale Boleslav měla i spoustu dalších šancí," nedělal z toho vědu brankář Chomutova Miroslav Hanuljak, který si v zápase pořádně zachytal. "Bylo víc střel než normálně, ale to bylo i tím, že jsme dělali obrovské chyby. Dovolili jsme jim šance a oni jich využili," posteskl si.

Schwarz: Lépe jsme bránili

Při oněch dvou gólech mu příliš nepomohli obránci, kteří neuhlídali hráče soupeře před brankou. "Tohle se nám nedařilo, obránci by asi měli tenhle prostor víc čistit," uznal i kouč Chomutova Radim Rulík. "Tohle jsou ale hrozně těžké situace. Když to před vámi někdo trefí, tak puk pořádně nevidíte," zastal se svého kolegy v brance Marek Schwarz.

Gólman Mladé Boleslavi byl tradičně největší překážkou chomutovských střelců. "Oproti předchozím zápasům jsme mnohem lépe bránili. U téhle hry musíme zůstat. Hrát dobře dozadu a v útoku chodit nekompromisně do brankoviště a zakončovat," řekl Schwarz Sport.cz. „Měli jsme od první minuty více ze hry, mužstvo šlapalo až do konce,“ rozplýval se trenér vítězů Jan Tlačil.

Duben: Přesilovky jsou naše nevýhoda

Když byl osm minut před koncem na čtyři minuty vyloučen domácí Bombic, mohl jeho tým definitivně rozhodnout, jenže dlouhou výhodu nezvládl. "Přesilovky nám všeobecně moc nejdou, je to spíš naše nevýhoda," tvrdil obránce Miroslav Duben. "Ale čtyřminutová přesilovka v takovéhle sérii dělá hodně, protože soupeř musí bránit, je pod tlakem, a síly ubývají," dodal.

Chomutov tak musel místo boje o vyrovnání plýtvat silami v oslabení. Na jeho ubránění našel trenér Rulík alespoň nějaké pozitivum. "Za to jsme byli samozřejmě rádi, protože jsme měli šanci pak zkusit power play. Jenže jsme se nedostali do útočného pásma, což bohužel jen dokreslilo náš výkon v zápase," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice